Manikirke ćao, stigao je AI aparat za nokte koji sve radi sam i to kod kuće

Foto: Nimble Beauty / Ferrari / Profimedia

Ovo smo sve čekale!

Stigla je inovacija milenijuma, na čije su otkriće i stvaranje žene širom sveta čekale godinama.

Reč je o proizvodu veštačke inteligencije koji zamenjuje manikirke, odnosno mašini nazvanoj Nimble Beauty, koja uz pomoć više od 20 algoritama izračunava tehnike nanošenja laka pod uglom od 270 stepeni, a sve to izvodi uz asistenciju robotske ruke.

S obzirom da je reč o revolucionarnoj tehnologiji koja štedi i vreme i novac, interesovanje za manikir veštačke inteligencije je poraslo toliko da su liste čekanja na ovaj proizvod izuzetno dugačke. Iako se na oficijalnom sajtu za sad možete samo prijaviti na ovu listu, prema nezvaničnim informacijama cena ovog proizvoda iznosi oko 300 dolara.

Nimble Beauty / Ferrari / Profimedia

Ukoliko je ova informacija tačna, Nimble bi bio ne baš skupa investicija. S obzirom na to da je poslednjih nekoliko godina jako teško pronaći termin za nokte, a devojke i do mesec dana unapred zakazuju korekcije i ne propuštaju ugovoren datum ni zbog čega, ova mašina bi baš olakšala život.

S druge strane, cene lakiranja i izlivanja noktiju nisu nimalo zanemarljive, potrebno je izdvojiti od 1.400 pa i preko 4.000 dinara na svake dve do tri nedelje, pa se ulaganje u Nimble Beauty čini kao racionalan i mudar potez.

Nimble Beauty / Ferrari / Profimedia

Dodatni plus je i činjenica da nama ženama nekada dosadi boja noktiju, da bismo jedan dan nosile nude i providne boje, dok bismo sledeći odabrale neon ili crvene nijanse. Zato Nimble nudi oko 30 različitih nijansi osnovnih boja, a prema internet podacima cena jedne bočice će se kretati oko 30 dolara.

Uz to, dobijate i aplikaciju koja će vas voditi kroz ceo proces, te nećete morati da brinete da li dobro postupate.

Nimble Beauty / Ferrari / Profimedia

Na osnovu ovih informacija, odlazak u salone zarad manikira bi moglo da postane prošlost. Nimble detaljno ispituje oblik, dužinu i zakrivljenost noktiju, a te informacija prima robotska ruka koja oponaša pokret čoveka. Ruka tada može precizno da nanese osnovni premaz, dva sloja boje i završni premaz za koji se navodi da zadržava netaknut sjaj do sedam dana.

Iza ovog genijalnog uređaja se krije i genijalna priča, naravno, ljubavna.

Naime, jedne letnje večeri, 2016. godine, Omri Moran je čekao jednu devojku. Ista devojka je mučila muku sa noktima. Njen termin kod manikirke se odužio, požurila je da izađe pre nego što su se nokti potpuno osušili i završila je sa zamrljanim i uništenim lakom. Kod kuće je pokušala da ih sredi, ali sve što bi uradila samo je pogoršavalo situaciju, dok na kraju nije odlučila da ga potpuno oguli i skine uz pomoć acetona i turpije.

Nimble Beauty / Ferrari / Profimedia

Na kraju, sa nesređenim noktima i uništenim manikirom, stigla je na dejt nekoliko sati kasnije. A nakon što je sve ovo ispričala Omriju, tehnološkom preduzetniku sa uspešnim iskustvom u startap i javnim korporativnim liderskim ulogama, rodila se ideja za pravu desnu ruku svake žene.

Sem, toga, Omrijeva inspiracija je postala i njegova supruga, što dokazuje da nekad ljubav i posao ipak idu zajedno.

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram