Mlada naučnica u Beogradu nosi čizme o kojima će se i ove zime najviše pričati

Street Style Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Privlače pažnju iz sezone u sezonu.

Petak, skoro uvek najkonfuzniji i najužurbaniji dan, i po istom šablonu, iz nedelje u nedelju, beogradske ulice poslednjeg radnog dana više podsećaju na mravinjak užurbanih i izmorenih mrava koji jedva čekaju da se sklone od posla, Beograda, a pred kraj novembra, i hladnoće i pretpraznične gužve.

U jeku jednog takvog popodneva, dok je većina sugrađana jurila popuste i sniženja Crnog petka, sreli smo u opuštenoj šetnji Jelenu, mladu naučnicu i profesorku fizike i hemije.

Iako bi vreme i temperatura opravdali i da ste iz kuće izašli u skafanderu ili bar ski jakni, Jelena nas je iznenadila savršeno stilizovanom kombinacijom koja je odisala svetlo braon i bež tonovima.

Street Style Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Jelenin autfit, koji istovremeno predstavlja pravi primer elegancije i udobne svakodnevne kombinacije, dokaz je da trend capsule wardrobe sve više zauzima mesta u ormanima naših najbolje obučenih sugrađanki.

Street Style Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Neutralne boje, bejzik i jednostavni komadi koji se ne istuču nazivima brendova, ali zahvaljući pažljivim krojevima i kvalitetnim materijalima zapali su za oko naše poslednje streetstyle patrole. Centralni deo Jeleninog autfita činila je nežno bela Zarina kombinacija bodija i pletene suknje do kolena. Ova dva komada savršeno su gradila harmonični sklad između sofisticiranog i urbanog, suptilno naglašavajući Jelenine adute.

Posebne komplimente je privukao i njen svetlo braon vuneni kaput sa potpisom modne kuće Max Mara. Ovaj širi model je napravio savršenu ravnotežu između uskih i širokih delova njene kombinacije, postižući damski i luksuzan izgled – čak i u jednostavnoj popodnevnoj šetnji.

Street Style Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Ipak, najbitniji detalj za tu priliku jeste upravo obuća. A Jelena sa znalački potrudila da joj ništa ne zasmeta, te je odabrala Inuiki kožne čizme čije unutrašnje krzno zadržava toplotu, ali i omogućava udobnost i komfor. Inuiki čizme spadaju u jedan od omiljenih zimskih izbora domaćih trendseterki, jer istovremeno ispunjavaju želju da uvek izgledaju maksimalno sređeno, ali i potrebu da komfor nikada ne trpi zbog mode.

Street Style Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Uz njih je dodala i malo duže bele čarapice, koje su ove sezone i svetske zvezde poput Irine Šajk podržale kao najbolji trik za podizanje autfita na viši nivo. Tokom toplijih letnjih dana smo ih nosili uz najtraženije cipele ove sezone – mokasine. Sada ćemo se ugledati na Jelenin primer i uklopiti ih uz zimske tople kombinacije.

Ipak, Jelena nije ostala samo na tome. Mnoštvo savršeno usklađenih aksesoara su posvedočili njenom istančanom ukusu za modu. Ona je po principu prave dame posebnu pažnju posvetila odabaru dodataka bez kojih nijedan autfit nema poputni sjaj.

Street Style Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Funkcionalan i stajliš komad, Loewe šešir, jednako je poslužio kao aksesoar, ali i zaštita od vetra i kiše koji su pogodili srpsku prestonicu.

Yves Saint Laurent naočare za sunce i Fosil sat u zlatnim nijansama su održali ritam ovog luksuznug autfita. Ovi aksesoari su ispratili Jelenin stil, koji iako monohromatski, nimalo nije ličio na dosadne autfite, štaviše, privlačio je pažnju svih prolaznika koji su precizno skenirali svaki komad. A posebno Gucci torbu, čiji se dezen savršeno uklopio uz ostatak bež i braon palete, dodajući malo intenzivnije nijanse i stvarajući kompletan look koji ćemo rado rekreirati prvom sledećom prilikom.

Street Style Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram