Pitali smo Dušku Jovanić šta će kupiti za Crni petak – i dobili potpuno neočekivan odgovor

Foto:Vuk Dapčević; privatna arhiva

Koliko je Crni petak zapravo crn?

Neke od najbolje obučenih Srpkinja otkrile su nam šta će kupiti na Crni petak, a Duška Jovanić, jedna od najvećih srpskih modnih ikona, je sa nama podelila svoje viđenje šoping groznice.

„Kako smo od ‘crnog fonda’ , došli do crnog petka?

Neću sada da tulim o tome da retko ko koga lično poznajem povrh svega ima i magičnu ‘crnu’ karticu, ali to modu ne zanima. Lansira trendove brzinom svetlosti, pa je zaista teško savladati toliko gradivo.

Genijalni filozof je smislio da je bolje biti ludak u modi, nego van nje, ne sluteći da će nas stići zabrinjavajuće vesti. Svet odavno bruju kako je modna industrija na ivici nervnog sloma, kao drugi zagadjivač životne okoline.

Ali mi i dalje živimo u doba opsesivnog šopinga, zbog čega se i na krpe gadljivi tipovi bave fenomenom odeće kao stanjem sužene svesti.

Ali, pista je šou, a prodavnica sasvim nešto drugo. Tamo je vojska devojaka spremna da se ozbiljno pošiba ili bar počupa zbog nekog komada bez koga život nema smisla. U stvari, bez koga Instagram nema smisla, jer je mnogo važno kako neka stvar izgleda na fotografiji.

Ok, neću više nikoga da lupam po prstima, još manje po plastici koja se najlakše “pegla”, pogotvo što na to nemam nikakvo pravo. Moda je bila i ostala moja najduža i najozbiljnija ljubavna veza.

Zato sam i prestala da je “varam” sa novim stvarima. Kad život postane pun nerešivih problema, malo je stvari koje vas mogu razveseliti, kao emotivni arhivski material iz fashion fundusa.

Zato ću, koliko danas, da obijem sopstveni orman.

Vinatage, mon amour mi je već dugo hešteg.

Što ne znači da ću sasvim prespavati Black Friday.

Ono što nam je stvarno potrebno je survival kit. U mom se nalaze: Zepter pametne naočari da brže mislim, personalni sterilizator vazduha da dišem punim plućima, shot kolagena da preguram godine za koje se pravim da su štamparska greška.

I da, svratiću i do firzera, posle koga sam uvek pametnija.

Sve ostalo mogu i da izmislim. To mi ionako spada u rok službe.“

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram