Kosa joj je tako lepa da milion ljudi zanima čime se farba

Moli Mekartur Foto: Instagram/mollymcarthur

Kako je uspela da dođe do ovako savršene crvene nijanse?

Kanadska manekenka Moti Mekartur je pronašla savršenu mešavinu kućnih farbi za kosu uz pomoć kojih je uspela da transformiše svoju prirodno braon kosu u svetlu, ali živu crvenu nijansu. TikTok je, naravno, poludeo za njenom kosom i korisnici je masovno mole da podeli svoj recept.

Nakon što je objavila snimak procesa farbanja kose, njen odeljak za komentare je eksplodirao zahtevima da se zna šta je tačno koristila. Ona je na insistiranje svojih pratioca otkrila tačne nijanse boja koje koristi u videu koji ima više od 1,2 miliona pregleda.

„Moja boja kose nije neka velika tajna. Počela sam sa prirodno smeđom kosom; nisam imala crvenu kosu, niti sam prirodno crvenokosa“, smeje se ona u videu.

@mollymcarthur3 Hair dying day! #fyp #redhead #canadian ♬ good 4 u - Olivia Rodrigo

Ispostavilo se da je njena nijansa ravnomerna mešavina Wella Color Charm nijansi Red Terra Cotta 6R i Light Copper 6RG. U drugom video snimku, ona pojašnjava kako koristi ove boje sa pojačivačem farbe za kosu. Uopšte ne posvetljuje kosu blanšom – a ipak ima tu savršenu nijansu.

Ipak postoji i problemčić: ove farbe možda neće izgledati isto na svima, u zavisnosti od toga koju boju kose imate i da li je bila farbana u prošlosti. Ako nameravate da se sami farbate, pažljivo istražite sve i konsultujte se sa frizerom od poverenja ako možete ili jednostavno – rizikujte. Uvek se možete vratiti u tamniju nijansu, prenosi Allure.

***

Bonus video: Šiške poznatih lepotica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram