Blamiram se da ne morate vi: Modni trikovi koji ne rade

Foto: Shutterstock

Modni pokušaji osuđeni na propast!

Društvene mreže vrve od raznih trikova kako lako možemo da stilizujemo našu garderobu za koju nam se ne sviđa kako nam stoji, ako su nam stvari velike, široke, dugačke, ništa ne brinite imamo trik za sve.

Ono što je neizbežno – svi znaju da ste probale trik. Da, vidi se.

Ako mislite da se ne vidi, grdno se varate, nema te fore koja će vam suziti farmerke na broj manje, a da svima prisutnima ne bude jasno šta ste uradile. Ja sam umesto vas probala nekoliko hit modnih fora u koje koje se influenserke kunu.

Blamirala sam se – da ne morate i vi.

@jendeolive Will you try this? #styletipsforwomen #stylehack #styleinspo #fallfashion2021 ♬ I wasnt aware there was an assignment - awnashay

Ovo je jedna od prvih stvari koje sam pokušala da uradim ove zime jer volim da nosim haljine i imam mnogo oversized džempera, pun orman džempera da budem preciznija, još me farmerke i žuljaju i neudobne su mi pa je ovo u mojim očima bio pun pogodak.

E pa neće moći, izgledala sam kao idiot. Za početak, brushalter ovako obučen je užasno neudoban, celo veče sam se osećala neprijatno, drugo, taj džemper ne stoji uopšte tako dobro kao ovoj lepotici sa videa, izgledala sam kao karikatura, haljina se povlači gore dole, džemper zbudžen ispod brusa vas žulja, žulja vas i brushalter na leđima jer, logično, nije mu namena da služi kao steznik za debeli zimski džemper, treće – šta ako hoćete da se skinete jer vam je vrućina?

Nećete valjda celo veče sedeti pod visokim naponom dok vas obliva znoj jer ne možete da se skinete zbog brushaltera koji ste navukli preko haljine.

Aha! Još jedan od fantastičnih trikova koje sam naravno morala da probam jer mi je sve vazda veliko, plivam u farmerkama kao u čamcu.

Videla sam ovo i pomislila, uuu ekstra, konačno će sve da mi stoji savršeno!

Nemoguće da će farmerke da mi stoje kao salivene ako su mi velike. Prosto nema tog trika na ovom svetu koji će neprimetno da vam smanji farmerke za dva broja.

Ako su vam pantalone velike, manite se trikova sa maramom i svratite do krojačice.

Možda na video snimku deluje lepo i zabavno, ali uzmite u obzir da taj višak tkanine koji pokušavate da sakrijete mora negde da ode, tako da će vam se samo pantalone naborati na zadnjici i izgledaćete još gore nego da su vam malo široke.

Ima već sigurno nekoliko godina od kad se pojavio ovaj trik kako da od tatine košulje napravite top, ako nije i jedan među prvima koji su počeli da kruže internetom.

Naravno da sam ga probala, čim sam videla pomislila sam „vau kako kul top, moram i ja da probam“. Nije mi bilo čudno što na ulici ne viđam više devojaka u ovako dobrim topovima koje su napravile same kod kuće za pet minuta.

Bolje i da vam ne pričam kako sam izgledala, nisam izašla napolje takva naravno, ali sam doživela veliko razočaranje što ne izgledam kao model iz klipa.

Vidi se da sam zavezala košulju, ne može da se ne vidi, košulja ne može da postane majica, jednostavno preskočite i kupite sebi top kakav vam pristaje ako baš želite da ga nosite.

Imam dosta letnjih majica bez rukava i često me je smaralo to što mi se vide bretele od brushaltera, pa sam naravno morala da probam ovaj hek, umesto da ljudski kupim ili onaj lepljivi brus ili neki drugi koji ide uz ovakve majice.

Rezultat je bio krajnje bolan jer me je sve žuljalo, na majici se naravno videlo šta sam zbudžila ispod, a još mi je i brushalter stalno spadao, pa sam morala non-stop da ga povlačim jer sam se znojila, a uradi-sam lepljive trake ne drže ni izbliza toliko dobro kao na videu.

Pošto mi su mi stvari uglavnom široke i često o uskoj haljini mogu samo da sanjam (sem ako je ne sašijem sama), obradovala sam se kad sam videla ovu foru jer očigledno ništa nisam naučila iz svojih prethodnih propalih pokušaja, pa sam brže bolje požurila do ormana da je probam na nekoj haljini.

Dakle, treba vam narukvica i gumica za kosu, i navodno možete da smanjite haljinu.

Ha-ha, ne možete. Mislim, smanjite vi haljinu ali vrlo malo i pritom izgleda očajno, a i svako ko ima društvene mreže zna da ste večeras izašli u grad uz pomoć štapa i kanapa. Užas.

Osim toga, celo veče će vam narukvica žuljati kičmu i biće vam vrlo neudobno sa tim dodatkom, bolje se na vreme pomirite da vam neka garderoba prosto stoji na način na koji stoji i gledajte da sledeći put kupite haljinu koja će vam zaista pristajati umesto da probate da je sužavate uz pomoć narukvice kod kuće.

***

Bonus video: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram