Korset napravljen od 10 Balenciaga patika izgleda čudno, ali je super

Cardi B
Foto: MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

“Moda je prolazna, stil je večan”, rečenica je koju ne smemo više toliko nonšalantno izgovarati.

Piše: Katarina Milovac

Modna industrija promoviše nezdravu naviku preterane kupovine i trendovi brze mode postaju pogubni za životnu sredinu. Većina garderobe koja se proizvodi završi na deponijama, što ima velike ekološke posledice na našu planetu.

Nekoliko novih izvanrednih dizajnera je rešilo da stane na put tome i da sav taj višak, koji bi inače završio u smeću, pretvori u novu garderobu. Dizajnerka koja predvodi ovaj pokret je Cierra Boyd koja reciklira stare komade i pretvara ih u nove futurističke predmete, koji su deo njenog brenda Frisk Me Good.

Cardi B, na koju smo navikli da eksperimentiše sa odećom, izabrala je Frisk Me Good korset koji je nosila na rođendanskoj proslavi svog muža Offset-a.

Prema rečima njenog stiliste, Kollina Cartera, Boyd je napravila zeleno-beli korset od deset Balenciaga patika, dok je dizajner Rey Ortiz upotrebio još nekoliko da napravi odgovarajući grudnjak. Cardi B je nosila komplet sa crnim pantalonama i štiklama.

Sportski giganti kao što su Nike i Adidas koriste materijale koji su napravljeni od reciklirane plastike za izradu svoje odeće. Evidentno je da gomilanje garderobe, čak i kad je ona ekološki “prihvatljiva” i dalje nastavlja da šteti prirodi jer se za proizvodnju potroši dosta energije.

***

Bonus video: Tri autfita iz vintage radnje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram