Koje su to pogodnosti svilenih jastučnica za kosu i kožu

svilene jastučnice
Svilene jastučnice, Foto: Annebel Van den Heuvel / Panthermedia / Profimedia

Svilene jastučnice nisu nikakva novost, međutim u prethodnih par godina popularnost im je mnogo porasla zahvaljujući korisnim dejstvima svile za kosu i kožu.

Poznate ličnosti ih vole, neprestano ih viđamo kod poznatih cura na Instagramu, a frizeri ih preporučuju, piše Bonjour.ba.

Svila se koristi hiljadama godina zbog njenih vlakana, niti su joj neprekinute, za razliku od pamuka i lana, te tako dobija svoju divnu uglađenost i mekoću. Takođe je dobar regulator toplote i ne zadržava vlagu.

Iako su dobre strane korišćenja jastučnica pravljenih od svile mnoge, stručnjaci navode kako su ovi predmeti ipak samo kvalitetna nadopuna postojećim bjuti rutinama. Koje su to beneficije koje svila pruža donosimo u nastavku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LILYSILK (@lilysilk)

Kosa

Benefiti svile su najizraženiji kada je u pitanju kosa, jer svila ne upija vlagu tako da proizvodi koje stavite u kosu neće ostati na jastučnici te se kosa neće lomiti i pucati. Posebno je korisna za kovrdžavu kosu koja ne zadržava toliko vlage kao ravna kosa i sklonija je pucanju.

Zgodno je znati da iako pomaže da kosa ne puca, ne može uticati na opadanje kose.

Koža

Iako eksperti nisu ubijeđeni u velike koristi za kožu, konstatuju da ne može spriječiti pojavljivanje bora ili akni, ali se slažu da je svakako dobro imati svilene jastučnice. Glatka i nežna površina svile neće naborati i oštetiti kožu, te je posebno korisna za ljude koji spavaju na boku i lice im je u stalnom kontaktu sa jastukom.

Mnoge osobe sklone aknama kažu da je i ova promena u rutini spavanja doprinela boljoj koži, a stručnjaci se slažu da je svilena jastučnica uz svu dodatnu negu dobar korak ka zdravoj i čistoj koži.

***

Bonus video: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram