Ko su najplaćeniji muški modeli i koliko zarađuju

Foto:profimedia.rs

Trojica najplaćenijih modela premašila su godišnji prihod od milion dolara na rang listi časopisa Forbes. Ko su najtraženija lica muškog modelinga?

Sean O Pry – 1,5 miliona dolara

Foto: Richard Buxo / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Rođen u američkoj državi Džordžija i otkriven u tinejdžerskim godinama na svom Majspejs profilu kada je imao 17 godina, O’Pri je sarađivao sa modnim kućama Calvin Klein, Versace, D&G, Ralph Lauren i Michael Kors, a ove godine je pretekao sada drugoplasiranog Davida Gandija kao najplaćeniji muški model na svetu. Godine 2009. Forbes ga je proglasio najuspešnijim muškim modelom, a 2012. pojavio se u Madoninom spotu za pesmu Girl Gone Wild.

David Gandy – 1,4 miliona dolara

Foto: Courtesy of Dolce & Gabbana/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Gandi je preuzeo ulogu nezvaničnog vladara mode u Velikoj Britaniji sa svojim radom koji promoviše britanske dizajnere, ali je ipak našao vremena za kampanje za Hugo Boss, Banana Republic i Massimo Dutti. Gandi je dugo bio vodeći D&G model, a karijeru je otpočeo pobedom na modnom takmičenju. Jedinstven među većinom muških modela, Gandi, koji sada ima četrdeset dve godine, takođe ima velike reklamne ugovore sa brendovima hrane i pića kao što su Johnnie Walker i kompanija za proizvodnju sladoleda Whey Hey.

Simon Nessman 1,1 milion dolara

Foto: X Prutting/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simon Nesman, rođen u Kanadi, poslednji je model koji je dostigao milion dolara. Sa samo 23 godine, rodom iz Britanske Kolumbije već je zaštitno lice Armanija i Majkla Korsa. Radio je za Calvin Klein i Versace, a imali smo prilike da ga vidimo u kampanji Massimo Dutti za Jesen/Zimu 2022.

Arthur Kulkov 905.000 dolara

Foto: Neilson Barnard / Getty images / Profimedia

Ruski model, četvrti po rangu zarade, imao je sreće da njegova karijera nema trnovit start. Uspeh je postigao skoro instant radeći kampanje za brendove kao što su Barnys i Sisley. Poznat po naslovicama za magazine GQ i Details, Kulkov svoju visoku zaradu duguje višegodišnjim ugovorima sa brenovima Tommy Hilfiger i Dolce Gabbana.

Noah Mills, 740.000 dolara

Foto: Michael Tran / Getty images / Profimedia

Mils je jedan od najpoznatijih američkih modela koji se čak pojavio u nastavku Seksa i grada, a mlađa publika ga zna iz spota za jedan od najvećih pop hitova Tejlor Svift – „We are Never Ever Getting Back Together“. Model je redovan u kampanjama brenda GAP, a redovno je pod ugovorom sa Dolce Gabbanom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram