Ko stoji iza genijalnog Konstraktinog stajlinga koji nas je podsetio na princezu iz Star Warsa

Ana Stanić i Konstrakta Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Letnja noć i francuski šik.

U svetu mode koji se stalno razvija, gde inovacija i kreativnost ne poznaju granice, modna revija Pierre Cardin, koja održana u amabasadi Francuske u Beogradu spojila je prošlost i budućnost. Ovaj izvanredan događaj predstavlja futuristički dizajn Pjera Kardena i inovativnu upotrebu 40 godina starih materijala.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Sam Karden preminuo je 2020. godine, a imao je veliku želju da se vrati u Beograd. Oduvek je bio pravi vizionar u svetu mode, poznat po pomeranju granica i jedinstvenosti, a ovu tradiciju čuva i neguje i njegov nećak i novi direktor poznate modne kuće, Rodrigo Bazilikati Karden.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Modeli su se na pisti pojavili u Karden klasičnom dizajnu, koji karakterišu geometrijski oblici, smele boje i avangardne siluete. Ceo događaj je odavao utisak mosta između mode i umetnosti, nudeći pogled u budućnost u kojoj moda ne poznaje granice.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Sam Rodrigo Bazilikati Karden nam je otkrio da je kolekcija napravljena od tkanina i materijala proizvedenih 1980-ih, pažljivo odabranih i namenjenih za kreiranje potpuno novih i jedinstvenih komada i naglasio nam da ova odluka nije bila samo oda održivosti, već i znak bezvremenskog kvaliteta određenih materijala, što je rezultiralo kolekcijom koja nosi malo nostalgije kroz futurističke komade u kojima ste milimetar bliže svemiru.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Iako je ovo njegov prvi put u Beogradu, za naš portal Rodrigo se osvrnuo i na promenu koju je primetio u srpskom modnom svetu u odnosu na prethodnu modnu reviju, a to je drugačiji pogled žena na iskazivanje svog “ja” kroz modne izbore. On je istakao da primećuje veći stepen originalnosti kod Srpkinja, za koje je sada moda mnogo više odraz ličnosti i jedinstvenosti, a mnogo manje kopiranje onoga što televizija nudi.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pored toga pitali smo ga i da li misli da na srpskim ulicama fale jarke boje. Rodrigo je akcentovao da kroz svoje modne revije ohrabruje uvek ljude da se koriste smele nijanse, a podsetio je i da će se za “ženom u žutom” svi okrenuti.

Jedna od onih za kojima su se svi na reviji okretali bila je i pevačica Konstrakta.

Konstrakta Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ona je imala čast da predstavi jedan od najoriginalnijih modela. Veliki beli šešir sa širokim obodom, beli blejzer i dugačka crna haljinu su činili da podseća na princezu iz Star Warsa. Konstrakta nam je otkrila da sem ove kombinacije, može sebe da zamisli u skoro svakom komadu sa piste, i istakla je da se u novim kreacijama modne kuće Karden oživljava duh star više decenija, ali da nosi inovativnu energiju u kojoj se i sama oseća “futuristički”.