Kejt i Megan: Koja bolje nosi patike koje i Srpkinje vole

Moda i lepota 23. jun 202115:51 > 15:54
Kejt Midlton
Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Svedene bele patike napravljene od organskog pamuka i takozvane divlje gume, ali i one reciklirane nosile su obe britanske omiljene žene iz kraljevske porodice - i Kejt Midlton i Megan Markl.

Vojvotkinja od Kembridža posetila je Prirodnjački muzej u Londonu kako bi saznala više o inicijativi pod nazivom „Urban Nature Project“. U sklopu ovog projekta vrtovi tog muzeja transformisaće se u istraživačke centre. U njima će se nalaziti učionice na otvorenom gde će se održavati razni naučni i edukativni programi za decu i mlade. Tim projektom Prirodnjački muzej želi da podstakne ljude da se ponovno povežu s prirodom i pronađu praktična rešenja za zaštitu budućnosti naše planete, piše Zadovoljna.hr.

Kejt Midlton je iskoristila priliku i za druženje s učenicima lokalnih škola s kojima je slušala i kratko predavanje o paucima, a zatim je s njima podelila med koji kraljevska porodica sama pravi na svom imanju u Norfolku.

S obzirom na vrlo ležernu prirodu ove posete, vojvotkinja je očekivano obukla i ležernu kombinaciju. Farmerke brenda & Other Stories kombinovala je s belom majicom i strukiranim kargo blejzerom modne kuće Chloe u lepoj roze nijansi.

Na nogama je imala patike francuskog brenda Veja osnovanog 2005. godine.

Kejt Midlton
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Veja je prvi u potpunosti održiv brend patika. Za proizvodnju svojih modela koriste organski pamuk iz Brazila i Perua koji nabavljaju direktno od malih lokalnih proizvođača, a đonove izrađuju od takozvane divlje gume koja raste na drveću u Amazoniji i reciklirane gume.

Njihov ekološki pristup proizvodnji i minimalistički dizajn svideo se mnogim poznatim damama, a među njima je i Megan Markl. Ona je njihove patike nosila 2018. godine tokom kraljevske turneje u Australiji i od tada su žene širom sveta počele da traže svoj par.

Megan Markl
Foto: AKMG, NARI / Backgrid Australia / Profimedia

I dok model koji ima Megan deluje klasično sportski, Kejt se svideo model pod nazivom Esplar sa zlatnim logom koji zbog dodatka ove boje izgleda malo nežnije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram