Kako prilagoditi jesenje modne trendove godinama

jesenji trend
Foto: Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Već smo duboko zašli u jesen, a modna ponuda je toliko šarena da svako može pronaći nešto što mu odgovara. Ipak, uvek je dobro imati meru u svemu i uskladiti autfit u odnosu na godine.

Devojke u 20-im – školski stil

Karirani dezen, džemperi sa logom, pilotske jakne i kape savršeno odgovaraju na zadatak. Iako moda ne poznaje godine, ovaj stil najbolje pristaje damama u ovom dobu. Jedan od predloga jeste da ponesete komplet opisanog materijala, u vidu sakoa i suknje ili šortsa, mokasine, čarape kontrasnih boja i detalje u vidu trake ili bisernog nakita, pišu na sajtu City Magazine.

Žene u 30-im – metalik efekat

Srebrne i zlatne teksture i šljokice, rečju, odevni predmeti koji se presijavaju, ponovo doživljavaju svojih pet minuta. Kuće visoke mode potrudile su se za iznenađenja poput nesvakidašnjih mantila i kombinezona. Možda ste pomislili da je metalik odsjaj prikladan samo tokom dana, međutim za odlazak u kancelariju slobodno odaberite crnu jednostavnu haljinu i srebrne čizme i torbicu.

Dame u 40-im – ski odeća

Proštepane i mekane jakne, dodir pliša, te planinarske čizme, idealni su ne samo za Alpe, već i ulice ovih dana. Dame srednjih godina u ovim komadima izgledaju ležerno i sportski odeveno, a dodatni plus donose helanke ili farmerke. Predlažemo vam da uložite u krzneni kaput, jaknu hrapavog materijala i naložene čizme.

Žene u 50-im – odela

Ovo nije novitet na listi, jer je odavno poznato da crni sako svako izdanje podiže na viši novo. Može se nositi u različitom dobu, ali sa sobom povlači dozu zrelosti. Ove sezone u trendu je muški kroj, koji uključuje i prsluk, kaput ili mantil preko, te čizmice do članka ili salonke.

Dame u 60-im – pletivo

Klasični ili džemperi na kopčanje, te pletene kombinacije od glave do pete, gde glasamo za dugu haljinu, po mogućstvu crnu rebrastu, prikladan su izbor za vas. Ipak, treba znati da su mogućnosti razne.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: MODNI TRIKOVI SA NEDELJE MODE U PARIZU