Kako da zaobiđeš najčešće greške u šopingu

šoping greške
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nažalost, nismo svi u mogućnosti da priuštimo dizajnersku garderobu, a čak i da nije tako, to ne bi bio garant šik izgleda. Ipak, postoje sitnice na koje valja obratiti pažnju prilikom isprobavanja kombinacija u radnjama.

Šavovi

Puf rukavi često su zapravo rezultat dorade jer odevni predmet ne stoji kao saliven. Činjenica je da nije uvek jednostavno spojiti šavove kako dolikuje. Stoga, kada ugledate balon rukave, setite se da oni često prikrivaju prvobitne manjkavosti, pišu na sajtu City Magazine.

Odeća sa kamenčićima, perlama i šljokicama

Ovakvi detalji izgledaju lepo jedino ako su rad profesionalca. U suprotnom, sa jeftinog komada vremenom mogu da otpadnu. Dobra alternativa nalazi se u kutiji za nakit, koja uspešno nadomesti svetlucanje.

Džemperi u boji

Ovo nije najbolja ideja jer jarke boje nakon nekoliko pranja izblede i ostavljaju loš utisak. Savet stručnjaka jeste odabir pletiva neutralnih ili pastelnih tonova, a ko ne odustaje od veselih boja, umesto mašine treba da pređe na ručno pranje i sušenje na vetru.

Čipka

Ukoliko ste ikada pod rukom osetili ručni rad satkan od čipke, neće vam biti potrebna dodatna objašnjenja za zaobilaženje serijski proizvedenih komada. Mrežasti dizajn pak dolazi u obzir jer je podjednako ženstven.

Print

Što je rad na garderobi na prvi pogled neprepoznatljiviji, to deluje skromnije, u negativnom smislu. Međutim, dobra stara klasika uvek je dobar izbor, kao i aluzija na umetničko delo.

Kroj

Iako je značaj ove stavke jasan sam po sebi, često se previdi. Koliko god odeća delovala prijemčivo, skupoceno ili šik, sve pada u vodu ukoliko ne pristaje našoj figuri. Ako, ipak, ne možete da odolite kupovini, razmislite o poseti krojaču. Taj potez, uz minimalnu doplatu, može napraviti maksimalni efekat.

Nedostaci

Rese na šavovima, neravnomerni nabori, dugmad koja nedostaje, te asimetrični print, iako naizgled nebitni, mogu odati utisak nemarnosti. Ukoliko vam je stalo do izgleda, pre izlaska napolje proverite da li se nešto odšilo ili nije u najboljem redu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: MODNI TRIKOVI SA NEDELJE MODE U PARIZU