Kako nositi čizme preko kolena, a da ne izgledaju problematično

Foto: Zerina Akers via Bestimage / Bestimage / Profimedia; BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Duboke čizme su trend već nekoliko godina, ali koliko dobro mogu da izgledaju, toliko su i rizične. Kako da ih nosite i u dnevnoj varijanti?

Ove čizme često izgledaju zastrašujuće, kao da su namenjene samo manekenkama s nogama dužim od solitera.

Foto: Dion Lee via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Ipak, uz dobre savete možete ih nositi i vi. Evo nekih od saveta, kako da ih kombinujete.

Irina Šajk
Foto: Ulices Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Modni urednik, Ivan Radojčić, daje nekoliko saveta.

„Istini za volju, čizme preko kolena bude asocijacije na aksesoar za soft core duplerice osamdesetih – ali baš kao i mnogi drugi komadi koji bi se nekad podveli pod inventar sumnjivog seks šopa, a sad su vrhunac trenda, ova dužina čizama se vratila sa idejom da u modi i o(p)stane. I u tome za sad uspeva, najviše zato što su svi aktuelni trendovi okrenuti fetišarenju.

Foto: Timmie / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Dakle, ključ da u tome da u ovom modelu ne steknete zastareli (i iskreno, nekorektan) epitet „prijateljice noći“ je da ostatak autfita bude lišen svake ambicije ka seksipilu. Da li će to biti duga šljampava haljina od trikotaže čiji će šlic do pola butina samo nagoveštavati čizme koje nosite ili kombinacija oversize flanelske košulje, bele majice i farmerki uvučenih u sar čizme – izbor je na vama. Apsolutno po svaku cenu izbegavajte bilo šta pripijeno uz ovaj tip čizama, osim ako vam je cilj da iz fashion pređete u XXX kategoriju“, kaže Radojčić.

Koja odeća izgleda dobro uz duge čizme?

Čizme preko kolena stilizujte uz midi haljinu ili uske farmerke. Ipak, obratite pažnju na jednu stvar.

Foto: @TheHapaBlonde / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Pokušajte da čizme ne budu previše blještave, jer ćete tako privući svu pažnju na njih, umestno na celokupan autfit. Čak i ako se spremate za izlazak, kombinujte nijanse odeće i čizama, tako da prijaju oku.

Neobičan kaput može biti vaš najbolji prijatelj

Jedan od najboljih komada sa kojima možete upariti čizme do butina je kaput. Uz čizme i kaput, izgledaćete elegantno, a uz ta dva privlačna komada, imate potpunu slobodu da ispod kaputa obučete i nešto sasvim obično i jednostavno.

Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Iako možda mislite da je kratak kaput odličan način da prikažete svoje čizme, istina je da su midi i maksi kaputi mnogo bolji izbor. Igra sa slojevima i teksturama može napraviti zaista elegantnu i skupu kombinaciju, pa se nemojte plašiti da nosite dugačak kaput.

Veliko „ne“ kada su čizme preko kolena u pitanju

Nepisano pravilo je da između čizme i kraja suknje ili haljine, ne sme biti više od 12 centimetara kože vidljivo. Prilikom biranja čizme uverite se da nisu preuske, niti preširoke, jer oba ekstrema mogu izgledati prilično smešno.

Foto: BDC Images / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Osim toga, čizme ne smeju odvlačiti pažnju sa autfita. A ako birate čizme sa printom, trudite se da ostatak aufita bude u komplementarnim bojama.

 

***
Bonus video: Paparaco lov na poznate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram