Kako je Karmela Soprano postala modna ikona generacije Z

Karmen Soprano
Karmen Soprano, Foto: © HBO / Avalon / Pacific coast news / Profimedia

Ima scena u drugoj sezoni Sopranovih kada se Toni vraća kući s luksuznom torbom za odela. Ušetavši u kuhinju ugledao je svoju ženu Karmelu sa vidno kiselim izrazom lica. Kako je Toni otkopčao torbu, a Karmela videla da se radi o krznenoj bundi dugoj do poda, osmeh se vratio na njeno lice.

Ta slika Karmele – senzualne, primamljive i obgrljene plodovima muževljevog kriminala – je upravo oličenje Karmela majice.

Majica Karmela se i te kako traži među gladnim nostalgije milenijalcima i zumerima na Instagramu. Ona je omaž mnogim stajlinzima Edi Falko tokom šest sezona. Tokom proteklih nekoliko nedelja, gomila ljudi na društvene mreže postavljaju slike baš u Karmela majici.

„Ona je super ženstvena, ima i snažnu energiju, a takođe je i tipična italijanska mama iz Džerzija“, kaže pisac Nik DiDomicio (33), koji toliko voli italijanske mame iz Džerzija, da je o njima napisao roman Burn It All Down.

*

Prošlo je skoro dve decenije kako se serija više ne prikazuje, Sopranovi ipak održavaju reputaciju vremenske kapsule stila 2000-ih, čak i više od poznate serije Seks i grad. Adriana La Ćerva bi lagano mogla da iznese široki kaiš koji nonšalantno pada preko kukova, dok je pitanje da li bi Keri Bredšo smela da se usudi da nosi kombinezon leopard printa.

Serija sadrži toliko legendarnih modnih detalja, ali Karmen je ipak isplivala kao najhvaljenija ikona stila. Zumeri se maskiraju u Karmen, noseći teniske narukvice i pantalone visokog struka dok citiraju njene omiljene replike, a i brendovi su je uključili u svoje marketinške strategije. I devojka kojoj je prodaja nakita životni poziv – FortuneBaby skoro je učinila isto – fotošopirajući vintidž dijamantsku tenis-ogrlicu na sliku Karmen, napisala je da seriju nije gledala godinama, ali joj je Karmela odmah pala na pamet, prenosi RollingStone.

„Toliko je interesantan njen stil, da i dalje ima jak uticaj”, kaže ona. I njeni pratioci se i te kako slažu – ogrlica je prodata munjevitom brzinom.

Karmelina oduševljena publika postoji delimično zbog toga što je njen stil vrlo pristupačan u poređenju sa druga dva lika. Ako nemate Adrianine trbušnjake ili Medovu naizgled beskrajnu zalihu Delia kataloga, uvek možete isfenirati šiške, nabaciti rebrastu majicu i gomilu slojevitih zlatnih ogrlica i to vam je gotov fazon. Neki obožavaoci Karmele smatrali su njen stil izuzetno aspirativnim, videvši ga kao otelovljenje luksuza i udobnosti.

„Njen ceo izgled sugeriše da je dovoljno bogata da joj izgled bude jedan od glavnih prioriteta, ali i dalje ima mnogo ‘kičastih’ elemenata kojim obogaćuje izgled, poput dugih akrilnih noktiju”, kaže 25-godišnja Magdalena Tejlor spisateljica i super fan Karmele. „Kao, želim da budem domaćica/mama koja ostaje kod kuće i koja još uvek ima vremena da uradi nokte i sredi frizuru svakog jutra, jer plaća nekog drugog da obavi većinu čišćenja.“

Karmela je bila žena puna mana, ali uvek je imala sređenu kosu, nokte i svoj nakit. Mučila se, ali je uvek izgledala fantastično. Kako joj je to uspevalo?

„Svi smo sa manama, svi se mučimo u životu, i svi želimo da budemo tako fantastični”, rekla je jedna obožavateljka Karmelinog lika i modnog stila.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

Bonus video: Šminkanje po vrućini