Kako da ovog proleća nosiš teksas haljinu

Bela Hadid, En Hatavej i Kajli Minog, teksas haljine, haljina
Bela Hadid, En Hatavej i Kajli Minog Foto: Jawad Elatab / Splash / PacificCoastNews / Pacific coast news / DARA KUSHNER / INSTAR Images / Profimedia

Vreme je da izvučete teksas haljine od pre 20 godina iz ormara.

Da li je teksas haljina savršena za ovaj prelazni period i da li to znači da se teksas ponovo vraća u modu na mala vrata ili u stvari nikad nije ni izlazio iz mode?

Poznate lepotice se sve češće opredeljuju za razne komade garderobe od teksasa, preko mini-suknji do jakni i farmerki, a u poslednje vreme su nam za oko zapale bezbrojne varijante teksas haljinica.

Bela Hadid Bella Hadid
Bela Hadid Foto: Jawad Elatab / Splash / Profimedia

Možda je ovaj materijal baš pravi izbor za vas ako poslednjih dana često posežete za laganim haljinama u susret letu, ali se onda tokom dana smrznete jer je sunce ipak varljivo, a vama se tako nosila haljina.

Bela Hadid, kraljica modnih pista, nosi teksas haljinu tako da pokaže gola ramena. Dužina do gležnjeva krojena u A-kroju je možda ipak za još malo topliji period, ali ako ste dovoljno hrabre, ovaj kroj haljine bi išao dobro i sa nekim ludim čarapama i jaknicom preko.

A Rijana nam je pokazala kako može fantastično da se izgleda u teksasu od glave do pete.

foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Oversize haljina izgleda kao da je sašivena od različitih delova farmerki, a ceo izgled je upotpunila pufnastim sandalama i efektnom torbom sa printom i velikim alkama.

Za toplije dane idealna će biti opuštena varijanta Džesike Albe. Ona u svojoj mini teksas haljini sa vezom i neobičnim rukavima pokazuje kako ovaj komad može sjajno da se nosi. Uspećete da u isto vreme izgledate kao milion dolara i kao devojčurak.

foto: RIV / Backgrid USA / Profimedia

Da teksas može da izgleda elegantno i da može da se nosi u večernjim varijantama tokom ovog nezahvalnog perioda u godini kada se temperature smenjuju na pola sata, objasnila je Kajli Mino.

U pitanju je njeno romantično izdanje – teksas haljina na duge rukave i s donjim delom koji se širi, uz koju je uklopila lude zlatne čizme na štiklu.

Kajli Minog Kylie Minogue
Kajli Minog Foto: DARA KUSHNER / INSTAR Images / Profimedia

A ako ste više za ležernu varijantu, možete se ugledati na stil En Hatavej i izabrati neku teksas haljinu jednostavnog ravnog kroja sa blago podvijenim rukavima.

En Hatavej Anne Hathaway
En Hatavej Foto: PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Još jedna holivudska lepotica se odlučila za romantičnu varijantu teksas haljine. Glumica Džena Djuan izgleda neodoljivo u midi letnjoj haljinici tokom neobavezne šetnje.

foto: Kreusch/Barnsley / Splash / Profimedia

Ukoliko biste pak da izazovete divljenje svih prisutnih i ostavite jak utisak, uvek možete sebe počastiti nekim nekonvencionalnim krojem haljine od teksasa. Slično je uradila Olivija Kulpo. Ona nosi haljinu koja podseća na sako sa velikim rukavima i malom belom torbom oko struka, a celu kombinaciju je razbila jarko crvenim čizmama.

foto: ALLA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

***

Bonus video: Trikovi koje možemo da ukrademo sa nedelje mode u Parizu 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram