Kako da negujete usne i tokom hladnih meseci

Moda i lepota 20. okt 202109:55 > 17. nov 2021 09:16
usne
Nega usana, Foto: OLIEL/AMEL / BSIP / Profimedia

Dolaskom jeseni i zime i naše usne su izložene spoljašnjim uslovima, te radi svoje osetljivosti, sklone su pucanju i isušivanju zbog čega im treba posvetiti posebnu pažnju.

S obzirom na to da naše usne nemaju svoje lojne žlezde, konstantno im je potrebna hidratacija kako bismo sprečili pucanje i isušivanje, piše Bonjour.ba.

Razmišljajući o tome kako dodati i brigu o usnama tokom narednih meseci, pronašli smo savete dermatologa koji naglašavaju samo dva, ali jako bitna rituala koji će vam pomoći. Otkrijte ih u nastavku.

Prvi korak – hidratacija

Korišćenje balzama za usne pomoći će vam u tome da vaše usne uvek budu mekane i negovane. Nanošenje dva do četiri puta dnevno dovoljna je količina balzama za usne koja će ih nahraniti i dati im poseban sjaj. Zato uvek imajte svoj balzam za usne pri ruci, posebno tokom hladnih meseci. Posebno obratite pažnju na mogućnost da vam izbije groznica na usni, a kako je lečiti pogledajte na linku.

Drugi korak – piling

Idealno za obnovu usana, kao i uklanjanje nastale svhe kože koja se ljušti svakako su pilinzi za usne. Piling jednom do dvaput nedeljno zadržava mekoću usana i čini usne glatkima na dodir, a možete ga napraviti i u vlastitoj kuhinji uz par sastojaka. Važno je da nežno piling nanesete na usne, kružnim pokretima ga malo umasirate, a zatim ostavite neko vreme i konačno isperete i osušite usne laganim tapkanjem peškirom.

Nakon toga stavite svoj omiljeni balzam i vaše usne će izgledati neodoljivo.

***

Bonus video: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram