Kako da naneseš mat karmin bez greške

Foto: Oleksandr Eckert / Panthermedia / Profimedia

Mat karmini u svim bojama već neko vreme su hit na tržištu. Međutim, zbog svoje teksture i efekta bez sjaja ostavljaju osećaj isušenosti i zatezanja. Zato izdvajamo savete za lakše nanošenje ovakvih karmina, zahvaljujući kojima će vam usne izgledati besprekorno, a karmin će biti postojan tokom čitavog dana.

Uradite piling na usnama

Neke žene pre stavljanja karmina imaju naviku da protrljaju usne četkicom za zube, ali ipak ovo je pregrub način da se uradi piling usana, pogotovo ako imate osetljive usne. Zato je bolje upotrebiti tanku pamučnu maramicu kojom ćete nežno ukloniti mrtve ćelije sa usana, a odličan izbor su i brojni fini pilinzi posle kojih karmin izgleda besprekorno, piše Dnevni avaz.

Koristite četkicu

Iako smo navikle da karmin nanosimo direktno iz kompaktne ambalaže, stručnjaci preporučuju korišćenje četkica radi veće preciznosti. Ipak, neke žene preferiraju da karmin stavljaju na tipičan način. Svakako, važno je da budete blizu ogledala, da vam proizvod slučajno ne završi na zubima ili obrazu.

Olovka za usne, ali nakon karmina

Iako ovaj savet zvuči neobično, izgleda da daje najbolji efekat. Naime, umesto uobičajenog nanošenja olovke za usne pre karmina, učinite to tek nakon što ste stavile ruž na usne.

Samo na taj način izbeći ćete beskrajne pokušaje da pre karmina nanesete precizne linije i usne uokvirite bez greške.

Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo
 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram