Šta od šminke možeš da kupiš za 100 evra

Moda i lepota 03. feb 202214:08 > 14:09
Foto: matej kastelic / Panthermedia / Profimedia

Za šminku nikad dosta para, to dobro zna svaka žena koja je tek na kasi shvatila da je potrošila nekoliko hiljada za par sitnica. Ipak, cifra od 100 evra čini se kao dovoljna da se prazan neseser napuni, a mi smo izdvojili proizvode za kompletno šminkanje u tom iznosu, koji nam je ovih dana legao na račun.

Mnoge žene bi se složile da bez dobrog pudera svi ostali proizvodi za šminku izgledaju bezveze. Na tržištu ih ima milion, od onog koji sužava pore, preko „magičnog“ koji odgovara svakom tonu kože, do onog koji čini da lice izgleda „ispeglano“.

Lorealov True match hvale mnoge žene, a navodno neguje kožu kao serum i obećava zaglađeniju kožu nakon tri nedelje korišćenja. Trenutno je snižen u Liliju sa 2.300 na 1.640 dinara.

Sledeći proizvod je malo skuplji, ali je multipraktičan, te ga možete koristiti kao rumenilo i kao karmin. Savršen je za prirodan izgled, a dobro će poslužiti da vas zarumeni, pogotovo sada, kada smo svi bledi.

Benefit tintovana tečnost za usne i obraz košta oko 3.500 u Sefori, a iako pakovanje deluje malo, zbog jakog pigmenta trajaće vam par godina.

Seforini tečni karmini su dostupni u dosta boja, a naš favorit je vanvremenska crvena, u nijansi „Always red“ koja podiže samopouzdanje u svim situacijama.

Lip stain izuzetno je postojan na usnama, a košta oko 2.000 dinara, odnosno oko 15 evra.

Ništa bez dobre palete senki, koja je uvek dobra investicija kada se kupuje šminka. Palete brenda Revolution, popularne su u poslednje vreme i mnogi bi rekli da su „super za te pare“. Zaista, ove palete su izuzetno pigmentovane i postojane i mogu da pariraju nekim iz višeg cenovnog ranga.

Koštaju između 1.000 i 2.000 dinara, a mogu se kupiti u Liliju ili DM-u. Naš izbor je paleta senki i pigmenata Makeup Revolution Forever Flawless Affinity čija cena iznosi 1.600 dinara.

Dobra maskara naglašava šminku na očima. Kod maskare nam je uglavnom važno da ne slepi trepavice i da daje volumen, a takva je Lash Sensational Marke Maybelline.

Trenutno je na sniženju u Liliju, košta 615 dinara.

I za kraj, u našu imaginarnu korpu sa proizvodima u vrednosti od 12.000 dinara, ubacujemo Benefit bronzer, doduše mini pakovanje jer nam ponestaje para. Cena mini bronzera je oko 2.000 dinara u Sefori.

***

Bonus video: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram