Kako da nalakirate nokte bez grudvica

lakiranje noktiju
Foto: - / Panthermedia / Profimedia

Kad nanesete gornji premazlaka za nokte, vidite da je vaš manikir prošaran sitnim mehurićima. To u najmanju ruku pokvari trenutak, ali postoji rešenje.

Šta uopše uzrokuje mehuriće na noktima

Mehurići obično isplivaju na površinu tokom procesa sušenja jer je vazduh zarobljen između slojeva laka. Znamo, to je frustrirajuće, zbog čega smo sastavili neke isprobane smernice za postizanje najglađeg završetka bez mehurića svaki put.

Kako sprečiti mehuriće laka za nokte:

Korak 1: Uvek očistite nokte – čak i ako nemate ništa na njima. Acetonom ili sličnim sredstvom potpuno odstranite tragove bilo kakvog ulja koji bi mogli sprečiti pravilno prianjanje laka. Nakon što ste to uradili, pokušajte da ne dodirujete kosu ili lice, koji bi mogli preneti ulja nazad na nokte.

Korak 2: Lak nanesite u tankim slojevima. To je ključno jer se debeli slojevi laka duže suše. Što nas dovodi do sledeće stavke…

Korak 3: Budite strpljivi! Proverite je li prvi sloj laka potpuno suv pre dodavanja drugog. Otkrili smo da je tri do pet minuta između premaza najbolji trenutak. Ako je ikako moguće, izbegavajte dodavanje trećeg sloja, jer time samo podstičete neravnine. Nakon što ste dovoljno pričekali da se poslednji sloj osuši, završite s gornjim premazom i divite se svom ručnom radu., piše City Magazine.

Za kraj još nešto, kada ste u salonu za nokte, manikirka obično kaže da stavite ruke ispred malog ventilatora kako biste ubrzali sušenje između slojeva. To nije najbolja ideja. Vazduh koji dopire zapravo može uzrokovati više mehurića, da ne spominjemo dodatni rizik od padanja prašine na vaš još tečan lak. Samo pokušajte da ostanete mirni i pustite da vreme učini svoje.

Nanošenjem laka u tanjim slojevima i dopuštanjem da se u međuvremenu potpuno osuši, konačno smo eliminisali problem.

BONUS VIDEO: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram