Kako da brzo oporaviš kožu posle teške šminke – 5 koraka stručnjaka

Spas za "dan posle".

Kakav god doček da planirate, sigurno ćete na startu nove 2024. želeti da zablistate i da će novogodišnji makeup sa ili bez šljokica biti u planu. Ipak, znamo i kako to ujutru izgleda i koliko „teška“ šminka iscrpi kožu.

Kako se uvek ispostavi da je i dan posle jednako važan, farmaceutkinja Milica Reković i organska formulatorka Mirna Cerović iz MOBA Botanical Skincare daju nam 5 koraka kako da brzo i prirodno povratite lice posle lude žurke.

Korak #1: Uklonite šminku.

Naša preporuke su uljani skidači jer se slično u sličnom najbolje rastvara. Mi predlažemo 360 balm-to-milk koji se od balzama, preko ulja, u kontaktu sa vodom pretvara u mleko. Sve to uz topli miris marcipana. Kada je moguće, zašto da magija ne potraje još malo.

Korak #2: Piling.

Uklanjanje mrtvih površinskih ćelija će koži dati svežinu i dodatni osećaj čistoće. Neka sve što nam više ne treba ostane u prošloj godini.

Korak #3: Hidratacija.

Jer hidratacije nikada dosta, a pogotovo posle ovako intenzivnih noći. Hladeći efekat hidrolata nane i krastavca u kombinaciji sa zatežućim efektom hijalurona će tvoju kožu razbuditi i vratiti joj tonus, a miris mandarine i punoća formulacije koja instant hrani i hidrira kožu će ti omogućiti da se osećaš i negovano i spremno za nove aktivnosti.

Korak #4 i #5: Kombinacija uljanog seruma i masaže.

U završnom koraku želimo da omogućimo koži dodatnu hidrirataciju i prokrvljenost. Pažljivo odabrana kombinacija ulja  ne samo što će ´zaključati´ vodu svojim okluzivnim dejstvom već će uticati i na balansiranje sebuma i jačanje kožne barijere. Masaža koju je idelno kombinovati sa uljima će pojačati prokrvljenost kože lica i pomoći aktivnim sastojcima da prodru dublje i ostvare bolji efekt. U ovim uslovima, masaža od pola minuta je i više nego dovoljna.

Novogodišnja noć ili ne, sveže jutro je ono što nam pomaže da lakše izguramo dan. Dobra priprema, je uvek pola posla, poručuju naše sagovornice.