6 neprijatnih pitanja o lepoti koja se stidimo da postavimo – i odgovori žene koja je maher za kozmetiku

Foto: Printscreeen/TikTok/madamesweat

Deli savete o higijeni i lepoti koji često izalaze iz standardnih okvira.

Meri Futer je Tiktok senzacija i na toj mreži je prati gomila devojaka, tačnije skoro 600.000 ljudi. Ceo život je radila u kozmetičkoj industriji, a na mrežama deli savete o higijeni i lepoti koji često izalaze iz standardnih okvira.

Kako da sprečite urastanje dlake na intimnoj regiji?

Madame Sweat kaže da je ključ u pilingu te regije i eventualnom korišćenju nekog sredstva sa salicilnom kiselinom.

Kako prikriti strije?

Kupite sredstvo za samopotamnjivanje i prvo ga nanesite na deo tela koji želite da otkrijete, a onda ga četkicom namažite na strije i sačekajte par sati da vidite da li se boja izjednačila.

Kako da se osećate svežije tokom menstruacije?

Madame Sweat kaže da treba da pijete više vode, uloške menjajte na 3 do 6 sati, a tampone na 4-8 sati. Takođe, izbegavajte usku odeću, nikako ne nosite helanke ili skini farmerke, birajte šire pantalone ili suknju.

Kako da mi koža na guzi bude glatka kao kod Bijonse?

Zadnjicu pilingujte fizičkim i hemijskim pilingom, a Meri Futer preporučuje korišćenje sapuna eksfolijatora.

@madamesweat How to get a smooth bum bum like @Beyoncé #smoothbum #beyoncebum #madamesweat #madamesweatisconcerned #madamesweatkaianaturals #exfoliation #exfoliateyourskin #physicalexfoliation #chemicalexfoliation #beyonce #beyoncetour #beyoncetour2023 #chemicalexfoliation #smoothskin #smooth #acne #ingrownhair #razorburn #razorbumps ♬ Crazy in Love – Beyoncé,Jay-Z

Kako da se otarasim peruti, sve sam isprobala i ništa ne radi?

Osnovna greška je što mnoge žene odlaze na spavanje sa mokrom kosom. Madame Sweat kaže: „Prvo, mogli biste da dobijete gljivičnu infekciju vlasišta, a ako imate perut, to će učiniti situaciju još gorom jer će doći do pojave gljivica zbog vlage. Drugo, ako niste nedavno oprali vaše jastuke, trebalo bi odmah nakon što legnete u krevet s mokrom kosom. Naime, to je već leglo gljivica, a uzrokovaćete ih još više ako ostavite mokar jastuk da stoji. Kada vam je kosa mokra ili vlažna, ona je u oslabljenom stanju, što znači da s njom treba postupati vrlo nežno. Kada bacate i okrećete jastuk, zapravo možete uzrokovati lomljenje kose što znači da ćete završiti s puno više ispucalih vrhova. Nemojte ići u krevet s mokrom kosom“, rekla je ona.

Kad se istuširam, pazuh posle dva minuta počne opet da mi se oseća na znoj. Kako to da zaustavim?

Ona kae da ukoliko nekoliko puta trljnete pazuh sa malo tutti frutti sapuna niste ništa uradili. Ona ​“garantuje da ćete i dalje imati jučerašnji dezodorans“, te da je to raj za bakterije.

„Ovde sam pod tušem sa Džoijem, a on trlja pazuhe 30 sekundi. On to radi kako treba. Plus, koristi antibakterijski sapun“, otkriva Madame Sweat. Istakla je i da ako imate dlake ispod pazuha, onda definitivno morate da prodrete kroz njih da biste se rešili jučerašnjeg dezodoransa. Madam je zatim podelila sastojke koje „dobar antibakterijski sapun“ treba da sadrži – jabukovo sirće, so i ugalj.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram