Kako biti Parižanka u Beogradu

Moda i lepota 17. dec 202022:02 > 17. maj 2021 11:59
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Žene koje su imale najviše uticaja na modu širom sveta su neosporno Francuskinje. Nije bez razloga Pariz modna prestonica sveta. Duh francuske mode osetili smo u Beogradu i to u skladnom autfitu jedne Sofije.

Parižanke se ne trude previše da im sve bude savršeno uklopljeno, a nekako uvek jeste. Nonšalantnost i neopterećenost koja krasi odevanje francuskih žena, one duguju jednom pravcu razmišljanja: minimalizmu.

Upravo se minimalističkim principima vodi i Sofija, devojka čiji autfit uprkos jednostavnosti nije prošao nezapaženo.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pročitajte još:

Sofijin besprekoran, a „sasvim običan“ autfit odmah nas je odveo u Pariz – naravno, pre svega zbog beretke koju je nosila. Međutim, taj aksesoar izgleda još bolje pošto je uklopljen uz kaput u istoj boji.

Ona nosi savršen model dugog, ravnog i svedenog teget kaputa u kojem možete provesti više zima, uklopljen uz skinny farmerke, prugast džemper i minimalističke crne gležnjače – definitivno francuski recept jednog praktičnog autfita.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

*

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ono što Sofijin stil čini tako šik su aksesoari – pred pomenute beretke, tu je i sivi šal vezan na zanimljv način, klasična torba u krem boji uz koju lepo pristaju naočare sa leopard okruglim okvirima.

„Moj stil je jednostavan i minimalan. Najčešće kupujem u Mangu. Volim i oko toga jednostavnost: samo sednem i naručim“, rekla nam je Sofija.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Baš u Mangu je nabavila čizme i torbu, dok je kaput iz Mone, a šal i naočare iz H&M-a.

Ukoliko želite malo francuskog šika u vašem ormaru ili dnevnoj kombinaciji, vodite se principom „manje je više“. A nekada samo jedan detalj, poput lepe beretke ili naočara, može vaš autfit da učini zaista čarobnim.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram