Pravilo najbolje obučenih Francuskinja u jednoj slici iz BG

Moda i lepota 23. nov 202008:16 > 17. maj 2021 12:01
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Za najbolje obučene žene sveta već godinama unazad smatraju se Francuskinje - o njihovom stilu se pišu knjige i snimaju filmovi. Sreli smo jednu na ulicama Beograda, koja nam je pokazala u čemu je tajna francuskog šika.

Parižanke imaju „ono nešto“ – najbolje ih opisuje francuska fraza „je ne sais quoi“. Označava nonšalantnost u odevanju koja nikako ne znači da su Francuskinje obučene „apa drapa“.

Zapravo, pre se može reći da one neguju neopretećeni pravac oblačenja, koji ipak izgleda veoma moderno i doterano.Tajna je u tome što biraju klasične, neprolazne komade u koje ulažu svoj novac – na taj način svakodnevni autfiti dobijaju dozu luksuza. To nam je za slikovit način pokazala Francuskinja srpskog porekla koju smo sreli u Knez Mihailovoj ulici.

Eva Jurić radi za ambasadu Francuske, a bila je u opuštenom razgovoru sa srpskom prijateljicom kada nam je privukla pažnju.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pročitajte još:

Ona nosi sveden autfit uz neodoljiv francuski bob i zanimljiv nakit. Njena kombinacija vam može biti vodič ključnih klasičnih komada za posao, u koje vredi investirati. Naime, to je jednostavna bela košulja, moćno crno odelo i kaput u neočekivanoj boji koja će „osvežiti“ sve što obučete uz njega.

Eva je sve kupila u Francuskoj, u Parizu – kaput je brenda American Vintage, dok je odelo kultne modne kuće Sandro. Ispričala nam je kako razmišlja pri odabiru autfita.

„Zavisi gde sam se uputila – ako je to posao, biram jednostavnije stvari. A ako izlazim uveče, nosim više boja“, otkrila je.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sa Evom u društvu je bila Monika Husar, menadžerka za odnose sa medijima, koja je takođe ponela klasičan poslovni autfit. Uz provereno crno odelo i čizme, Monika je obukla klasičan sivi kaput, koji je stilizovala sa šalom u svetlijoj nijansi iste boje.

„Kupujem na raznim mestima, od nekih sniženja u velikim šoping centrima, preko second handa do inostranstva“, rekla nam je, dodavši da bi svoj stil opisala kao „poslovno opušten“.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram