Jedna totalno iskrena recenzija: Kako stvarno deluje profajlo, tretman koji je hit u Srbiji i svetu

Foto: Shutterstock

Ako ste u toku sa najnovijim dostignućima estetske medicine, velike su šanse da ste čuli ili isprobali Profhilo. Stručnjaci ga opisuju kao najpopularniji hijaluronski tretman koji se injektuje u kožu.

Dok se dermalni fileri obično primenjuju u određenim zonama lica (na primer obrazi, vilica i nos), Profhilo se ravnomerno širi po celom licu da bi dao sveobuhvatniji izgled. Rezultati su prirodni – koža postaje malo zategnutija i dobija onaj poželjan sjaj.

Na TikToku, hešteg #Profhilo je sakupio 87,9 miliona pregleda (do ovog trenutka sigurno i dosta više), a ljudi masovno šeruju svoje videe pre i posle.

Devojka koja za Glamour testira različite tretmane i zove se Loti, je probala Prophilo i napisala je iskrenu recenziju, ali pre toga je dala detaljne informacije koje će vas verovatno zanimati.

Šta je Profhilo?

Prvi te vrste, Profhilo je stabilizovani oblik čudesnog hidratantnog molekula hijaluronske kiseline. Kada se ubrizga „stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, privlačeći vodu u dublje slojeve kože kako bi se ona efikasno napunila i hidrirala iznutra, poput unutrašnjeg hidratantnog sredstva“, objašnjava dr Marjam Zamani, okuloplastična hiruškinja, doktorka estetike lica.

@imaj_aesthetics •PROFHILO• WHAT IS PROFHILO? •Profhilo is an injectable anti-ageing treatment made from hyaluronic acid for skin that is losing its elasticity and firmness with age. HOW DOES IT WORK? •Hyaluronic acid is a naturally occurring substance produced in our body, found in skin, joints and other connective tissue. Its role is to retain moisture in the body and aid collagen production. It can hold 1000 times its weight in water which makes it ideal for binding moisture in the skin. With age, however, hyaluronic acid production slows and the skin looks duller and dehydrated, with fine lines and wrinkles forming. If you have any further questions please send us a message and we will be happy to assist further 💫 #skinbooster #skinboosteressex #skinboosterchelmsford #profhilo #profhilotreatment #profhilo® #profhiloessex #profhilochelmsford #chelmsford #essex ♬ Spring – Aesthetic Sounds

„Profhilo se strateški pozicionira na ključnim mestima tako da podstiče kožu da stvara kolagen“, objašnjava dr Majkl Prager.

Šta radi vašem licu?

@therapieclinic Look at that glow😍 Profhilo can transform your skin from looking tired and dull to looking firm and luminous 💉💜 #beforeandafter #profhilo #therapieclinic #skin #injections #fypp ♬ original sound – 𝙖𝙧𝙞𝙛𝙛_ – user25798841931

„Zamislite da uzmete jako hidratantnu kremu i, umesto da je nanesete na lice, ubrizgavate je u kožu radi podmlađivanja“, kaže dr Zamani. Profhilo privlači vodu u dublje slojeve kože i istovremeno stimuliše četiri različite vrste proizvodnje kolagena i elastina.

„Zajedno, ovo može rezultirati efektom zatezanja i podizanja, dok koži daje blistav sjaj“, nastavlja dr Zamani.

Koje su prednosti?

View this post on Instagram

A post shared by Dr Katy Kasraie (@drkasraie)

Revolucionarni tretman je posebno efikasan u tretiranju onih područja sklonih opuštanju poput obraza, vrata, grudi i dekoltea.

„Tradicionalniji dermalni fileri nisu prikladni za ove oblasti jer delikatna koža otežava ubrizgavanje i kontrolu distribucije, ali su ove zone takođe posebno sklone starenju“, kaže dr Prager.

Ali Profhilo nije efikasan samo za bore i protiv starenja kože – on takođe pomaže kod sjaja i hidratacije. Stručnjaci kažu da podmlađuje i vraća čvrstinu bolje od bilo koje kozmetike koja se koristi lokalno.

Kako su mi ubrizgali Profhilo

Nakon konsultacija, doktor mi čisti kožu pre nego što mi ubrizga tečnost u pet ključnih tačaka na mom licu, počevši sa svake strane tik do ušiju, zatim na nazolabijalni pregib (bore od smeha oko usta), bradu, ispod očiju i na vrhove obraza.

Neću da vas lažem – boli, ne mnogo, ali stvara neprijatan osećaj peckanja koji traje oko 20 sekundi, tako da ako tražite opuštajući spa tretman, ovo možda nije za vas. Ja čvrsto verujem da „bez bola nema boljitka“, pa sam napravila bolnu grimasu i bila sam srećna kada je prestao nekoliko trenutaka kasnije.

Kakve rezultate možete očekivati?

Rezultati se mogu videti za dve do tri nedelje.

„Poboljšana hidratacija kože može se videti ubrzo nakon prvog tretmana Profhilo-om, a potpuni rezultati sa poboljšanjem teksture i opuštenosti kože vide se nakon drugog puta,“ kaže dr Zamani.

Ono što je važno je da rezultati uvek daju prirodan izgled, a najveći efekat se vidi oko šest nedelja kasnije kada će vaše telo početi da proizvodi više kolagena.

Koliko traje?

Nije baš jeftin, u zavisnosti od toga gde idete – tako da ima smisla što mnogi od nas na Guglu pretražuju „koliko dugo Profhilo traje“. Prema rečima svih stručnjaka, rezultati uglavnom traju šest meseci (ako se daju dva tretmana, u razmaku od mesec dana).

Da li postoje loše strane?

Izašla sam bez vidljivih tragova da sam upravo dobila više injekcija i mogla sam odmah da se vratim svakodnevnom životu. Prošlo je nekoliko dana pre nego što sam počela da primećujem bilo kakvo vidljivo poboljšanje, uglavnom zato što za razliku od dermalnih filera, telo mora samo da proizvodi sastojke za jačanje kože, za šta je razumljivo potrebno vreme.

Ako ste u pravim rukama, to je veoma bezbedan tretman, sa malim vidljivim znakovima ili totalno bez njih. Može doći do pojave malih lokalizovanih modrica, otoka i blage osetljivosti na tretiranim područjima tokom 24-72 sata. Kao i kod svih injekcionih tretmana, preporučuje se da izbegavate vežbanje, paru i saunu 24 sata.

Ni sa jednom kremom, pilingom ili serumom nisam primetila takav sjaj i postajalo je sve bolje kako je moja koža proizvodila sve više i više kolagena.

Preporučuje se da se vratite na dopunski termin nakon mesec dana i da ponovite proces dva puta godišnje da biste uživali u trajnim efektima – i to je ono što ću ja i raditi.

„To je tretman iz dva dela, koji se radi u dve sesije u razmaku od četiri do šest nedelja. Svaki tretman uključuje pet injekcija na svakoj strani lica. Da bi se održali rezultati, preporučuju se dve ponovljene sesije svakih šest do devet meseci“, objasnila mi je dr Zamani.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram