Isprobala sam trik za zatezanje lica korom od banane – dobro pogledajte rezultat

Foto: Ivona Dubičanin/Nova.rs

Ovo stvarno radi?

TikTok je postao prava riznica bjuti saveta, gde često možete da naletite na snimke o brzom šminkanju, isprobavanju novih kozmetičkih proizvoda, pa sve do nege lica stvarima koje sigurno imate u kuhinji.

U mnoštvu videa na ovoj društvenoj mreži nedavno sam pronašla jedan u kom devojka koristi koru od banane kao prirodan botoks. Odmah sam pomislila kako ovo moram da probam na svom licu.

Navodno, njoj je bananina kora pomogla u rešavanju bora, akni i hiperpigmentacije na licu, a proces je krajnje jednostavan.

Bitno je da banana bude što starija, odnosno sa više braon pegica.

Tretman lica korom banane

Oljuštila sam bananu i sa unutrašnjom stranom kore počela sam da trljam po licu. Ovo sam radila sve dok kora banane nije počela da menja boju, a onda sam, slušajući njene savete, ostavila koru na licu jos 15 minuta, nakon čega sam lice isprala hladnom vodom i namazala kremu.

Foto: Ivona Dubičanin/Nova.rs

Poenta svega je da koru banane trljate u smeru od brade ka čelu, nikako u suprotnom i to sve dok kora ne potamni jer tada znači da su vitamini i minerali s banane prešli na vašu kožu.

Kora banane pre i posle korišćenja na licu, Foto: Ivona Dubičanin/Nova.rs

Iako ovo nije najprijatniji „tretman“ koji sam radila na licu, primetila sam da mi je koža glatka i mekanija na dodir nego što je bila.

Foto: Ivona Dubičanin/Nova.rs

Da li stvarno deluje kao prirodan botoks, posle jednog korišćenja ne mogu da procenim, ali konstantnim ponavljanjem ove procedure višak masnoće s vaše kože će se ukloniti, zalečiće se uporne akne i ujednačiće se vaš ten – bar tako pišu osobe koje godinama koriste koru banane na svom licu.

A evo šta kaže nauka.

„Banane su veoma bogate antioksidantima. Antioksidanti su prirodne supstance koje su odlične za vaše telo, uključujući vašu kožu i odličan su dodatak vašoj rutini nege kože“, kaže doktorka Tejlor Bulok za Health.

Doktorka dodaje i ako je naš cilj da imamo rutinu nege kože punu antioksidanata, mnogo je bolje da koristimo odgovarajuće kreme za lice.

„Primamljivo je verovati u moć popravke kože koja je jeftina i laka kao kora od banane, ali u stvarnosti, prednosti su minimalne, ako uopšte postoje. Ako tražite antioksidante, držite se proizvoda koji su posebno formulisani da pomognu vašoj koži“, savetuje doktorka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram