Intimne frizure: Brazilka demode, traže se proseko i martini

Moda i lepota 25. jul 202014:50 > 11. maj 2021 12:11
Viktorija Bekam
Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Oko 80 odsto žena i 70 odsto muškaraca leti intimnu zonu časti nekom "frizurom", ali i tu se trendovi menjaju pa je klasična brazilka izašla iz mode. Kozmetički saloni zato u ponudi imaju novi adut.

Klasična brazilka (tanka pista) ili holivudski stil (bez dlaka) su poznati godinama, a sada kozmetički saloni ženama predlažu novi trend – frizurice u obliku čaša za alkoholna pića. Dakle, zaboravite na brazilku i izaberite nešto u stilu čaše za martini ili za žestinu, piše Živim.hr.

Martini

Dirty Martini je mali trougao sličan brazilki. Uklonjene su sve dlačice sa strane i dole, ali umesto „piste“, tu je oblik minijaturne čaše za martini, objasnila je Mikela Park iz kompanije Strip, stručna za depilacije. Pokazalo se da žene vole ovakav izgled koji je sofisticiranija verzija brazilke, a samo ime podseća ih na Džejmsa Bonda.

Pročitajte još:

Park kaže i da je ova „frizura“ ujedno pomoć momcima, jer ih kao strelica usmerava gde treba da idu da bi se desila čarolija. Ovog leta se uprkos pandemiji i manjem broju putnica koje odlaze na more predviđa veliki uspeh čaše za martini.

Šot

Šot, odnosno čaša za žestoka pića, mala je četvrtasta površina s dlačicama, veličine poštanske marke. Odlična frizura za žene koje žele da budu uredne, a vole je i muškarci, kaže Park.

Proseko

Čaša za proseko je za nešto hrabrije. Slična je brazilki, ali ostavlja se vrlo tanka linija na području usmina, kao donji deo, nožica čaše, a nastavlja se gornjom, nešto širom stazom, koja predstavlja telo čaše. Ko voli novitete, nema zašto da se premišlja, poručuje Park.

Pinta

Pinta odgovara trendu koji je pokrenuo Vogue kada je objavio da se „žbun vraća“. Odličan je izbor za žene koje vole prirodniji izgled, kaže Park i dodaje da su dlačice uredno oblikovane svuda kako bi sve bilo uredno i „skockano“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram