Hit kupaći kostim zbunio i poznate i anonimne žene, a svi imaju samo jedno pitanje – kako se u ovom pliva

Foto: Devon Windsor Swimwear via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Upustvo za održavanje koje nikom nije jasno.

Da li se sećate premijere druge sezone „Belog lotosa“ kada Dafne Salivan (Megan Fahi) trči vrišteći sa plaže? Ispostavilo se da je taj prelepi Missoni Mare bikini koji je nosila na odmoru, zapravo samo za hemijsko čišćenje, a da na etiketi stoji: „Da biste izvukli najbolje od svoje odeće za plažu Missoni Mare, savetujemo vam da ga ne nosite na plivanje”, piše Faran Krentsil za Elle.

„Stalno vidim tu oznaku za kupaće kostime – samo za hemijsko čišćenje“, nasmejala se jednom prilikom Ešli Grejem i dodala: „Kada želim da se obučem ili znam da će biti fotografa u blizini, ako nije nosivo i izdržljivo, koja je poenta?“

„Moraju da izgledaju dobro i da budu laki za pranje. Imam troje dece. Ne mogu da nosim bikini koji ne može da se pokvasi. To je kao da nosite patike koje ne mogu da dodiruju tlo“, objasnila je ona.

Ešli
Ešli Grejem, Foto: CRY-MA / The Photo One / Profimedia

Zapanjujuća stvar je da je tržište luksuznih kupaćih kostima konstatno u porastu. Zahvaljujući procvatu putovanja nakon pandemije, prodaja je dostigla skoro 250 miliona dolara. U međuvremenu, onlajn pretraga dizajnerskih bikinija je naglo porasla zahvaljujući viralnim scenama žurki na bazenu iz serija „Beli Lotos“, „Euforija“ i „Emili u Parizu“.

View this post on Instagram

A post shared by Missoni (@missoni)

„Ako ste neko ko voli odeću i stil vam je centralni deo identiteta, prelep izgled na plaži može zaista poboljšati vaše iskustvo. U nekim slučajevima, to može biti čak i lično iskustvo. I za razliku od trenutka na crvenom tepihu, za ovo vam nije potrebna posebna prilika kao što je venčanje. Možete to da radite tokom svakog dugog vikenda, čak i ako idete samo na bazen svog prijatelja“, kaže Laura Zapata, stilistkinja koja je radila sa poznatim ličnostima poput Selene Gomez i brendovima kao što su Sefora i korisnička aplikacija za kupovinu LTK.

Kupaći
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kupaći kostimi u kojima se ne može plivati nisu samo brzi put do onlajn angažmana ili poistovećivanje sa slavnim ličnostima.

Kupaći
Foto: PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

„Iskreno? Ne volim to“, kaže Šenon Sevidž, suosnivačica brenda kupaćih kostima Left.

„Živimo u Los Anđelesu. Vidimo poznate ličnosti i kul devojke koje sve vreme nose svoje fantastične crne kupaće kostime uz džins komade. Dakle, ako već ulažete u neki komad, poenta je da njegova namena bude višenamenska.“

Missoni
Foto: AKM-GSI / Backgrid USA / Profimedia

Za one koji su odlučni da ovog leta nose kupaći kostim dostojan piste, možda ipak nema potrebe da strepe. Dok je autorka ovog teksta pokušavala da „opere razne grehe na Mediteranu“, naletela je na jednu uticajnu osobu u Luj Viton bikiniju. Pitala je da li za taj kupaći od 1.200 dolara važi savet sa etikete na kom piše da je „samo za hemijsko čišćenje“.

Kupaći
Foto: NIJO / Backgrid UK / Profimedia

„Ne“, nasmejala se, „nosila sam ga u okean, a zatim ga prala pod tušem celo leto. Razumem zašto bi brend želeo da budemo pažljivi sa njihovim radom, ali dajte molim vas. To je kupaći kostim.”

***

Bonus video: Nail Masterclass – Hilton

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram