Hit jesenja frizura koja se pravi za manje od minut

frizura
Foto: ABC / Ferrari / Profimedia

Ležeran izgled vladajući je trend ove sezone – odeća bi trebalo da izgleda kao da ste upravo iskočili iz kreveta i iz ormara izvukli prvu stvar koja vam je došla pod ruku, a frizura bi trebalo da sledi taj stil. Ali kako postići taj samo naizgled neopterećeni izgled?

Iako izgled nasumično nabacane odeće i stila ‘baš me briga za modu’ zapravo zahteva poprilično vremena i kombinovanja, zahvaljujući novim trendovima po pitanju frizura, kosu u ovom stilu možete oblikovati u svega nekoliko minuta. Jedna od najpopularnijih ležernih frizura ove sezone svakako je grandži bob koji se praktično sam oblikuje – zaista, frizura iz snova za one koji žele biti u trendu, ali ne mogu da podnesu dugo feniranje i oblikovanje kose, piše Tportal.hr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish)

Kao što i samo ime govori, ova trendi frizura inspirisana je grandž pokretom iz ranih 90-ih. Setite se Nirvane, Kurta Kobejna i Kortni Lav, koji su od grandža kreirali kompletan stil života – bili su autentični, nezavisni, iskreni i impulsivni, odbacili su glamur i savršenstvo. Jedna od zvezda koja sjajno nosi ovu frizuru je pevačica Bili Ajliš.

Ono što definiše grandži bob je upravo nesavršenstvo. Iako sve dužine završavaju otprilike na istoj visini (od brade do ramena), kod ove frizure naglasak je na ‘otprilike’. Za razliku od vrlo popularnog ‘paper cut’ boba, kod kojeg su vrhovi ravni, iste dužine i strogo sečeni, i tupog boba, koji seže preko ušiju ili završava u nivou brade, grandži bob odlikuju oštro sečeni vrhovi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucy Hale (@lucyhale)

Oni koji prirodno imaju gušću i blago talasastu kosu zaista neće morati da troše vreme na oblikovanje budući da ova frizura treba da bude blago raščupana. Ako pak želite da postignete potpuni efekat ove frizure, jednostavno upotrebite kremu za oblikovanje ili sprej sa slanom vodom.

Međutim, iako je grandž sinonim za ležeran izgled, to ne znači da negu kose treba zanemariti – ova trendi frizura je lepa samo ako je kosa zdrava i negovana.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Trikovi za punđu