Spas za tanku kosu – trendi frizura koje donosi volumen

Foto: MARCO ERBA/SGP / SGP / Profimedia

Ako imate tanku kosu, savršen odabir frizure je mekana i pahuljasta kosa (fluffy hair) – brzorastući trend koji donosi 'wow' efekat.

Po pitanju frizura, stilovi i trendovi se menjaju, ali ono što ostaje stalno prisutno je večna želja za malo više volumena, pogotovo za vlasnice tanke kose, piše Tportal.

Stoga ni ne čudi sve veća popularnost nove trendi frizure koja obećava upravo – volumen. Novi trend koji se naziva ‘pahuljasta kosa’ (fluffy hair) zavladao je bjuti svetom.

A obzirom na jednostavnost oblikovanja ove frizure i sjajne rezultate, to ni ne čudi. Naime, nova ‘pahuljasta’ frizura s pomalo nezavršenim i raspuštenim vrhovima pruža popriličan dodatni volumen, baš ono što je potrebno tankoj kosi.

‘Pahuljasta’ frizura ili ‘razbarušena’, kako je još možemo nazvati, inspiraciju, baš kao i mnogi trendovi ove sezone, vuče iz 90-ih. Kod ove frizure kosa je meka, slobodna i živahna, što kreira pomalo ‘razbarušen’ izgled. Premda se ova frizura oblikuje fenom za kosu i četkom, ona je daleko od čvrste, strogo oblikovane frizure.

Kod oblikovanja ove frizure posebnu pažnju valja obratiti na gornje pramenove i razdeljak jer će oni posebno naglasiti volumen. Jedan način je da pramenove pažljivo podelite i namotate ih na viklere, posebno pazeći da ste kosu namotali sve do kraja kako bi volumen imao puni efekat. Tako namotane viklere ostavite preko noći, a sledeće jutro ih skinite i dobro očešljate kosu.

Ako se ipak odlučite na oblikovanje fenom za kosu, u tom slučaju kosu operite, a zatim je pustite da se 60 do 80 odsto osuši na vazduhu. Tek nakon toga započnite s feniranjem. Prvo kosu podelite u četiri do šest pramenova i svaki pojedinačno oblikujte uz pomoć okrugle četke. Dodatni savet: Idealno bi bilo da vrhovi ‘pahuljaste’ kose padaju prema unutra.

Na samom kraju, nagnite glavu prema napred i zabacite kosu, naprskajte lakom za kosu i uživajte u dodatnom volumenu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram