Gvinet Paltrou prodaje svoju legendarnu Oskar haljinu

Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Glumica Gvinet Paltrou odlučila je da na aukciju u humanitarne svrhe, za pomoć u borbi protiv koronavirusa, stavi svoju legendarnu haljinu sa dodele Oskara iz 2000. godine.

Aukcija je deo akcije „All In Challenge“, koja prikuplja hranu za one kojima je najpotrebnija. Prodaja se organizuje preko njihovog sajta, a sva sredstvna idu organizacijama kao što su Meals on Wheels, No Kid Hungry, World Central Kitchen, Feeding America, America’s Food Fund… Pored Gvinet, među humanim učesnicima su Madona, Aleks Rodrigez, Kiara i Rasel Vilson.

Pročitaj i:

Svoju odluku Gvinet Paltrou je objavila na Instagramu, objasnivši zašto baš ovaj komad.

„U pitanju je ručno rađeni Calvin Klein. Nosila sam je na dodeli Oskara godinu nakon što sam osvojila nagradu za najbolju glumicu za Zaljubljenog Šekspira. Haljina je s kraja devedesetih i u stilu koji je sada ponovo u modi“, ispričala je u videu glumica.

Foto: Tsuni / USA / Alamy / Alamy / Profimedia

Glumica je obećala da će, pored toga što se odriče haljine koja za nju ima veliku sentimentalnu vrednost, ovaj komad i lično uručiti humanom kupcu, uz šoljicu čaja ili čašu vina. Trenutna brojka do koje se stiglo na aukciji je 6,250 dolara, a velike su šanse da će za 12 dana, koliko traje nadmetanje, dostići mnogo veću vrednost.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram