Frizure s kojima vam ne treba feniranje

Foto: Charley Gallay / Getty images / Profimedia

Nema ničega boljeg od osećaja kada izađete iz salona sveže ošišani i isfenirani. Međutim, već posle prvog pranja kose, neretko se razočaramo stanjem kose. Da biste to izbegli, isprobajte neke od frizura koje garantuju dobar izgled bez feniranja.

Ove frizure nisu zahtevne – nećete potrošiti dodatno vreme mučeći se da biste postigli efekat kao kod frizera.

Baš zato su jako zahvale za svakodnevni život, u kom nam uvek fali neki minut više za sređivanje.

Bez obzira da li je vaša kosa gusta ili tanka, predlažemo frizure koje će vas inspirisati na promenu.

Dugi stepenasti slojevi

Dugi stepenovi će učiniti da se kosa lepo složi, a samim tim će olakšati oblikovanje kose. Ova frizura se ipak najviše preporučuje za gustu kosu. Slojevi će kosi dati dinaminku čak i u danima kada nemate vremena da se previše bavite frizurom.

Foto:Cindy Ord / Getty images / Profimedia

Lob

Kada je u pitanju tanka kosa, ne možete pogrešiti lobom. Ovo je možda i najlakša frizura za održavanje. Da biste dobili dodatni volumen, istisnite malu količinu pj+ene, okrenite glavu naopako i lagano nanesite na kosu dok se suši. Za kraj, podignite glavu iprstima razbarušite kosu, a ne češljajte je.

Foto: Xavier Collin/Image Press Agency / The Mega Agency / Profimedia

Šeg

Ova retro frizura se vratila na velika vrata. U pitanju je slojevito ošišana kosa koja izgleda namerno neuredno, ali da šik način. Idealna je za talasastu kosu, a lepo uokviruje lice i ne traži puno stilizovanja.

Foto:Charley Gallay / Getty images / Profimedia

„Rejčel“

Kultna serija „Prijatelji“ iznedrila je i kultnu frizuru kojoj decenijama ne opada popularnost. „Rejčel“ frizuru žene obožavaju jer je jako laka za održavanje, a super je za tanku i pravu kosu. Dužina koja dolazi tik ispod ramena podrazumeva da se nećete mučiti sa tonom proizvoda i feniranjem.

Foto:, Model Release: no, Credit line:  Cineliz / Allpix Press / Profimedia

Piksi

Ako imate talasastu kosu i ne bojite se da je skratite, izaberite piksi frizuru. Talasi daju teksturu ovom klasičnom stilu koji zahteva malo ili nimalo održavanja. Samo malo raščešljavanja prstima, i malo voska za oblikovanje su sve što vam treba kad imate ovakvu frizuru.

Foto:MUNAWAR HOSAIN / INSTAR Images / Profimedia

***

Bonus video: Trikovi za punđu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram