Frizura u stilu sirene: Najnoviji trend sa društvenih mreža izgleda opako dobro

Foto:shutterstock; STEFANO RELLANDINI / AFP / Profimedia; printscreen/instagram.com/sofiarichiegrainge; printscreen/tiktok.com/@kyliejenner

Ženstvene frizure vratile su se na velika vrata.

Nakon što su pregledi videa s oznakom #mermaidhair premašili 10 000 na TikToku, sa sigurnošću možemo reći da je frizura u stilu sirene jedan od vodećih beauty trendova ovog leta.

S ovakvom frizurom već smo videli sestre Hadid, Kajli Džener i Zendaju.

Šta je zapravo frizura u stilu sirene?

Sofija Riči

Frizura u stilu sirene zapravo je dugačka ili poluduga kosa puna simetričnih, bogatih talasa koji padaju niz lice i ramena. Reč je o stilizovanju koji podsećaju na frizuru Ariel iz „Male sirene“, dakle, predivna talasasta morska kosa.

Premda postoje različiti načini za dobijanje ovakvih talasa, trenutno najpopularniji je onaj koji uključuje korišćenje posebnog figara s tri glave, koji devojke na TikToku nazivaju “mermaid waver”, odnosno “sirenin figaro”.

@victorialyn Mermaid hair is the best accessory🤫🧜🏼‍♀️🐚💧obsessed with this summer style! What style next? #makeup #beauty #hair #hairstyle ♬ Sex and the City (Main Theme) – TV Sounds Unlimited

Uz taj alat lako je postići savršeno simetrične i ujednačene talase, a izrada frizure brza je i jednostavna. Ipak, moramo vas upozoriti: ako slične aparate koristite svaki dan, svakako zaštitite kosu sprejem koji sprečava oštećenje kose pri visokim temperaturama.

@kyliejenner kylie for @JeanPaulGaultier ♬ SZA Remix

Na kraju krajeva, kosa uz ovakvu frizuru može izgledati glamurozno samo ako je blistava i zdrava.

Dok se kosa dugo sklanjala sa lica i skraćivala na popularne francuske šiške koje licu pružaju glamurozan izgled, frizura u stilu sirene vraća kosu prema licu u dugačkim slojevima koji dramatično padaju.

Zahvaljujući talasima kosa dobija teksturu i težinu te se lako kreće pa se ne morate plašiti da će vam vaša frizura u stilu sirene stalno smetati. Ovaj stil frizure jednako je atraktivan uz sve boje kose, a najbolje izgleda, naravno, na dugačkoj, njegovanoj kosi.

***

Bonus video: Nail Masterclass – Hilton

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram