Adriana Lima u regenerator uvek stavlja jednu namirnicu i zato joj kosa raste kao iz vode

Foto: Image Press Agency / ddp USA / Profimedia

Čuva sjaj i podstiče bujanje.

Pored lepog i negovanog lica, brazilska manekenka Adriana Lima može se pohvaliti i sjajnom i zdravom kosom na kojoj joj zavide žene širom sveta. Izuzetno vodi računa o ishrani, nezi i vežbanju, a namirnice koje unosi često koristi i u službi lepote.

„Uvek stavljam malo zgnječenog avokada u masku ili balzam za kosu i garantujem da će vaša kosa biti sjajnija nego ikada. Ne šalim se! Avokado nema jak miris, pa vam kosa neće čudno mirisati’, otkrila je jedna od najlepših žena na svetu.

Avokado je namirnica izuzetno bogata hranljivim materijama koja ima brojne prednosti za organizam. Pun je vitamina i minerala, uključujući vitamin K, vitamin C, kalijum, vitamin B5, vitamin B6 i vitamin E, kao i male količine magnezijuma, mangana, bakra, gvožđa, cinka, fosfora, vitamina A, B1, B2 i B3.

Ova zdrava hrana ne samo da obnavlja oštećenu kosu, već i podstiče novi rast i zaustavlja gubitak kose. Hranljive materije u avokadu mogu zaštititi i omekšati kosu, a ovo voće stvara zaštitnu barijeru koja štiti kosu i održava je hidratizovanom, mekom i fleksibilnom.

Avokado takođe može da neutrališe perut. Hidrira kožu glave, a ako ga pomešate sa arganovim uljem, nežno ćete stimulisati obnavljanje površinskog sloja kože, čime ćete se osloboditi peruti i neprijatnog svraba.

***

Bonus video: Next Level French Manicure By Elvira

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram