Fotka Ivane Mihić pokazuje kako izgledaju žene s kovrdžavom kosom kad se raščešljaju

Ivana Mihić Foto:Vladislav Mitić

Imamo smernice kako da vam lokne poskakuju ko federi celog leta.

Ivana Mihić (53), domaća glumica i producentkinja srednje generacije, poslednjih godina povukla se iz javnosti i svoj mir pronašla u kući u Surčinu, gde gaji voće i povrće, piše i živi u skladu s prirodom.

„Živim u kući u prirodi. Bavim se tekućim dnevnim poslovima i pokušavam da zasnujem zdravo poljoprivredno gazdinstvo. I to učim u hodu, ali pošto imam nekoliko istinski dobrih prijatelja koji se u to razumeju, sve je lakše“, ispričala je svojevremeno Ivana za TV „Ekran“.

Ćerka lepotice Vere Čukić i pokojnog scenariste Gordana Mihića važila je za jednu od lepših glumica, a posebno je plenila svojom prirodno kovrdžavom kosom.

Ivana Mihić Foto:Screenshot/Instagram/ivana_mihic_official

Ivana na društvenim mrežama sa svima deli svoja iskustva iz seoskog života, a nedavno je objavila fotografiju uz koju je objasnila kako joj vetar raščešljava kosu.

I zaista, kovrdžava kosa izgleda neobično kada se ispravlja četkom, u kućnim uslovima. Neko bi kazao da je metlasta, a većina profesionalaca i i svih žena koje nemaju kovrdže smatraju da je potrebno pustiti lokne da celog leta veselo poskakuju.

A šta kažu stručnjaci – kako je najbolje očešljati kovrdže i negovati iih preko leta?

Lokne se mogu lako napraviti Foto:Shutterstock

Šampon i regenerator su osnova za izgled vaše kose.

Koristite proizvode za negu koji su ujedno hidratantni i negujući, bez sulfata i teških hemikalija.

Ne bi trebalo da je perete i šamponirate kosu svaki dan – kovrdžava kosa je obično suva, pa je često šamponiranje može dodatno isušiti i oštetiti.

Perite kosu šamponom ne više od dva puta nedeljno.

Fokusirajte se na koren kose.

Kovrdžava kosa je sklona tome da se mnogo umrsi – češljajte je nežno uz upotrebu balzama u spreju za raščešljavanje zamršene kose koji se ne ispira.

Koristite maske za dubinsko hidriranje kose.

Koristite hranljive serume – vrlo malo proizvoda rukama rasporedite po celoj dužini kose.

Četkanje je previše agresivno za kovrdžavu kosu – povući će prirodne lokne i izgubiće definiciju i izazvati zamršenost. Ako morate da razmrsite kosu, učinite to kada vam je kosa vlažna koristeći češalj sa širokim zupcima.

Počnite od krajeva i četkajte kosu odozdo nagore.

***

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram