Najlepša žena 20. veka je prešla u ilegalu i živi s 1.500 kokošaka

Izabela Roselini
Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

"Prepoznaju me i kada dođem kući trče ka meni."

Sa šezdeset godina Izabela Roselini je mislila da je njena glumačka karijera gotova. Prošle godine napunila je 70, ali njen životni tempo je užurbaniji nego ikad. Osim što je i dalje ispred i iza kamere, čuvena glumica na svojoj farmi već 10 godina gaji kokoške. Trenutno ih ima 1.500. A sve je počelo kada joj je palo na pamet da napiše knjigu „My Chickens and I“ o životu s kokoškama u kojoj su i fotografije ovih životinja. Tada je preko eBay-a naručila prvu turu svojih pernatih prijatelja, koji su joj stigli u kutiji.

„Kokoške imaju reputaciju da su glupe, ali nisu. Prepoznaju me i kada dođem kući, trče ka meni, kao što bi pas dotrčao svom vlasniku“, rekla je Izabela koja već 40 godina poseduje svoju farmu od 28 jutara u Belportu.

Roselini je opremila kuću raritetnim stvarima koje je pronalazila, među kojima su starinska limena kada, kašmirske zavese i okvir kreveta od kovanog gvožđa, koji je ranije bio kapija crkve. Dok je većinu dizajna radila sama, ona je angažovala švedskog pejzažnog arhitektu Larsa Krantza da joj kreira prelepu baštu.

Roselini svoje kokoške s imanja tretira kao kućne ljubimce.

„Neke su stidljive, druge ekstrovertne, a neke su veoma hrabre. One su posebne i stvaraju prijateljstva, kao neko malo pleme“, rekla je.

Jedno pile pre nekoliko godina nazvala je Endi Vorhol jer je imalo veliku, belu krestu koja je asocirala na frizuru poznatog umetnika. Drugo je bilo neustrašivo, pa je nazvala Amelija Erhart. Iako koke ne pušta da trčkaraju po kući, Amelija je našla svoj put.

„Amelija me prati. Jednog dana, moja ulazna vrata su bila otvorena i pitala sam se ko ih je otvorio. I znate šta? Vetar ih je otvorio, a tamo je stajalo moje pile. Ne puštam ih u kuću, ali ona uđe, jedina to radi.“

Inače, glumica se nikad nije povinovala diktatima kad su lepota i moda u pitanju, a u jednom intervjuu je rekla i zašto.

„Jednog dana sam se probudila i pomislila kako imamo svu tu novu tehnologiju u hirurgiji. Zašto to ne iskoristiti? Pozvaću plastičnog hirurga. I tada sam, kad sam pozvala, izgubila hrabrost.“

O fejsliftinzima i operacijama danas, sa 70 godina, više ne razmišlja.

„Prestara sam, sigurno neću imati plastičnu operaciju sa 70 godina, moja koža neće izdržati“, kaže, a onda naglas razmišlja i o tome šta ljude zapravo navodi da se operišu.

„Razmišljala sam o tome u 40. i 50. ali danas mogu da kažem – to ima veze sa mizoginijom. Vodim organsku farmu i hranim se zdravo, pa bi bilo krajnje nekoherentno da ubrizgavam botoks, zar ne?“, kaže Izabela.

Ona danas na Instagramu prikazuje bez filtera kako živi jednostavan život na svojoj farmi na selu.

Ovih dana je za italijansku La Repubblicu izjavila da se na toj farmi se oseća kao da se ponovo rodila.

***

Bonus video: Poznate žene koje izgledaju sve bolje kako stare

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram