Farmerke do 4.000 dinara – za svih 365 dana u godini

Farmerke
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Farmerke su odevni predmet koji ima bukvalno svako - veoma praktične, udobne i lake za kombinovanje, apsolutne su vladarke mode već decenijama. Proverili smo kakve modele možete trenutno naći u našim radnjama - do 4.000 dinara.

Dobar džins nosićete godinama – a postoje takvi modeli i u ponudi jeftinijih bredova. Može se dogoditi i neprijatno iznenađenje – da se farmerke skupe ili prošire posle par nošenja, ali to je rizik na koji moramo biti spremni kada tražimo povoljniju cenu.

Međutim, uglavnom farmerke koje nude popularni high street brendovi uspeju da se održe u izvornom obliku par godina, mada iskustva variraju.

Što se kroja tiče, skinny farmerke su izgleda prošlost, bar u smislu trendova. Međutim, one se svake sezone mogu naći u ponudi svih brendova.

Apsolutno dominiraju farmerke mom’s kroja – duboke, sa ravnim širokim nogavicama. Tu su i sculp i push up modeli, koji laskaju figuri. Farmerke potpuno širokih, cullotes nogavica su jako zanimljive, a vratile su se i zvoncare, koje su uske ali se samo u nogavicama šire. Slične su im farmerke A kroja, koje su sada takođe popularne.

Foto: HollywoodFixTV.com / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Uglavnom, možete birati između visine struka: da li želite farmerke visokog, srednjeg ili niskog struka. Zatim možete birati dužinu nogavica – da li je to standarda dužina, do članka ili čak namerno preduga. A onda i širinu – volite li pripijene farmerke ili šire. Najzad, možete odabrati stil: mom’s, A kroj, paperbag, slim, skinny… Uglavnom, sve kriterijume koje vaše idealne farmerke moraju da zadovolje naći ćete na tržištu.

Pročitajte još:

Ali to ne važi za sve veličine – ako nosite veći konfekcijski broj od L, farmerke ćete naći samo u nekoliko radnji. Takođe, moramo primetiti da Zara ima najveću ponudu (barem online) svih mogućih krojeva i stilova farmerki – ali ne i veličina.

Pa, da izdvojimo neke lepe farmerke do 4.000 koje smo videli u ponudi popularnih radnji.

Počinjemo od Lindexa, koji je jako inkluzivan što se tiče veličina, međutim cene su veće od 4.000. Ali, sada su dva lepa modela na sniženju i koštaju 3.350 – moderne crne farmerke kraćih, širokih nogavica, kao i duboke svetle farmerke koje će dobro doći kad se vrati lepo vreme.

Foto: Lindex

*

Foto: Lindex

Zatim, tu je i LC Waikiki, koji takođe nudi veće brojeve – tamo smo zapazili odlične, klasične farmerke sa push up efektom koji ne može da škodi figuri, a koštaju 1.990 dinara. Ali tu su i farmerke mom’s kroja za 899 dinara.

Foto: LC Waikiki

*

Foto: LC Waikiki

Što se Zare tiče, ponuda je zaista ogromna, možda čak i najveća na tržištu. Izdvojili smo neke koje su nam se dopale – svaki model postoji u više boja.

Trenutno su na sniženju farmerke predugačkih nogavica, koje imaju vajb devedesetih.

Foto: Zara

Za 3.290 dinara možete kupiti čuvene Zara sculp farmerke koje prate liniju vaših nogu – lepe su nam i u tamnijoj i u svetlijoj varijanti. Tu su zatim klasične crne mom’s farmerke, uvek dobrodošle za kombinovanje, kao i farmerke A kroja sa šlicevima na kraju nogavica.

Zara nudi i farmerke u neobičnoj, a šik boji slonovače za 3.990 dinara, a toliko koštaju i popularne ravne, široke pantalone od džinsa, nadolazeći trend za 2021. godinu.

Foto: Zara

*

Foto: Zara

Stradivarius nudi upečetljiv mom’s model džinsa sa slatkim vezenim detaljima za 3.990 dinara.

Foto: Stradivarus

Za nešto manje novca, odnosno za 3.290 dinara, možete ovaj stil farmerki naći sa zanimljivim štepovima. Ali takođe i otkačene retro široke farmerke sa ispranim delovima.

Za 2.590 dinara u Stradivarusu možete kupiti farmerke trendi zvonastog kroja, koje imaju duboki struk.

Foto: Stradivarus

H&M u ponudi ima dva sjajna modela za 2.699 dinara – mom’s farmerke sa cirkonima, kao i ravan slim džins sa suptilnim detaljem na nogavici.

Foto: H&M
Foto: H&M

Bershka je često problematična sa veličinama farmerki. Ipak, u ponudi imaju neke zaista neobične stilove.

Za 2.990 dinara, možete pronaći džins cullotes kroja u lepoj pink nijansi koja priziva leto.

Foto: Bershka

A za 3.990 dinara ovaj brend nudi farmerke za urbane kaubojke, koje su baš nesvakidašnjeg kroja i sa jako zanimljivim ispranim delovima na bokovima.

Foto: Bershka

Najzad, dolazimo do brenda Pull&Bear, koji za 2.990 dinara nudi osvežavajuće mint farmerke širokog ravnog kroja.

Foto: Pull&Bear

Za 2.590, pronaćićete farmerke neobičnog trapez kroja.

Foto: Pull&Bear

A klasične sive skinny farmerke u ovoj radnji naći ćete za 1.499 dinara.

Foto: Pull&Bear

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram