„Deco, baš me briga što vas je sramota mog golog selfija“

Moda i lepota 23. okt 202011:35 > 11. maj 2021 12:11
Foto: Instagram/ulrikajonssonofficial

Voditeljka Ulrika Džonson je poznata po tome što otvoreno govori o odnosu sa svojim telom, kao i o seksualnom nasilju. Ovoga puta je nakon fotografije na kojoj je naga izjavila da je baš briga ako je njenu decu zbog toga blam.

Ulrika (53) se obrušila na one koji su je kritikovali zbog objave golog selfija, uključujući i vlastitu decu – a svima je poručila jedno: „moje telo, moja pravila“.

Pročitajte još:

U utorak je voditeljka podelila selfi na kojem je gola nekoliko sati nakon što je TV voditelj Džon Lesli proglašen nevinim zbog seksualnog napada na ženu na božićnoj zabavi 2008. godine. Lesli je takođe lažno optužen da je silovao Urliku, mada ne od strane nje same. U svojoj autobiografiji iz 2002. godine, Ulrika je otkrila da ju je silovao neimenovani TV voditelj sa 19 godina, rekla je da je tog čoveka upoznala samo jednom.

Detaljno objašnjavajući svoju odluku da objavi selfi, u svojoj kolumni za The Sun u četvrtak, Ulika je rekla:

„Nije bilo unapred planirano niti posebno dobro promišljeno. I čini se da je taklo u živac jer su reakcije bile burne“.

Urlika Jonson
Foto: Instagram / Ulrika Jonsson

Ulrika je rekla i da nije objavila „eksplicitniju“ fotografiju zbog svoje dece, mada je brzo istakla da je nije briga da li su osramoćeni zbog fotografije. Ona ima četvoro dece: Kamerona (26), Boa (20), Martu (16) i Malkoma (12), kojima je poručila:

„Da zapamtite, deco, iskreno ne marim mnogo za vašu sramotu. Moje telo, moja pravila. Namera objave nije bila da uvredi, razbesni, izazove ili uznemiri. To je bila poruka samoj sebi – podsetnik da se moje telo održalo, i da sada treba ponovo da ga prisvojim i uradim nešto što do sada nisam: da stanem iza njega“.

Ulrika je dalje rekla da se osećala „otuđeno“ od svoje figure u prošlosti, jer su je i pubertet i menopauza teško pogodili, a takođe se borila sa tim šta da „očekuje ili zahteva“ kada je bila intimna sa muškarcem.

Pročitajte još:

Priznala je da se oseća posramljeno zbog pokazivanja svojih osećanja pripadnicima suprotnog pola i rekla je da je često osećala da mora da dozvoli muškarcu da preuzme kontrolu nad vezom, ali sada shvata da je zaslužila vlasništvo nad svojim telom.

Otvoreno je govorila da je bila seksualno napastvovana u 19. godini, pa se požalila kako je u to vreme bilo društveno prihvatljivo da muškarac prisiljava na svoju suprugu na odnose, što znači da je verovala da ne može da spreči da joj se napad dogodi. Ulrika je o silovanju javno progovorila 2009. godine i rekla da joj je napadač predložio da odu u bioskop nakon što ju je silovao. Priznala je da se uzdržavala od obraćanja policiji jer je krivila sebe.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram