Carski odgovor mame kojoj su rekli da se zapustila

Moda i lepota 16. okt 202011:35 > 11. maj 2021 12:11
Foto: Facebook/Laura Mazz

Majka troje dece iz Melburna odlučila je da na najbolji način odgovori svima koji su je na društvenim mrežama prozivali da se zapustila - objavila je iskreni selfi svog nagog tela.

Blogerka Laura Maza redovno deli svoja iskustva o roditeljstvu na društvenim mrežama i odlučila je da uzvrati hejterima koji su joj pisali gadne komentare o njenom „zapuštenom“ izgledu.

Ona je objavila selfi na kojem je pozirala potpuno naga, napisavši:

„Rekli su mi da sam se zapustila. Ugojila sam se, obrve su mi čupave, izraslo mi je nekoliko dlaka na bradi. Izgleda da to znači da sam se zapustila“.

Letting yourself goI was told recently that I had let myself go.I’ve gained some weight, my eyebrows are shaggy, got…

Posted by Laura Mazz on Понедељак, 05. октобар 2020.

Pročitajte još:

„Izgleda da mene, kao i druge žene koje se ugoje posle trudnoće, ako se ne „povratimo“ odmah, etiketiraju kao zapuštene. Čim se žena zapusti, sve što preživljava dok je takva se ne računa. Ako recimo pričam o depresiji sa čupavim obrvama, sve što kažem se ne računa. Ako kao žena koja se porodila pre 18 meseci i dalje nemam ravan stomak, mora da sam lenja, pa sve što pričam o zdravlju nije istina“, navela je Laura.

Zatim je prokomentarisala standarde koje društvo očekuje od žena, rekavši:

„Kao žene, ne smemo da pokažemo sebe u bilo kom drugom stanju osim u savršenom. Niko ne zna šta je oblačenje, nanošenje šminke, popravljanje bora, vežbanje, punjenje usana, uređivanje noktiju, brijanje nogu – sve je to posao. Kada to učinimo, izgledamo normalno. Kad to ne učinimo, zapuštene smo“.

I was going to post a photo of how thin I used to be, and then I thought, why? Because secretly I wanted to show you…

Posted by Laura Mazz on Субота, 26. септембар 2020.

Ona je poručila ženama da izgledaju kako god žele i da nose šta god žele.

„Ne morate da nosite laskavu odeću da biste se smatrale lepom. Ne morate da farbate sede da biste se smatrale pametnim. Ako želite da nosite nešto udobno, zašto da ne nosite nešto udobno? Ne morate da nosite steznike kako bi oblikovale svoje telo, jer je oblik vašeg tela samo oblik vašeg tela – sjajan baš takav kakav je. Ako sve to znači da smo se zapustile, onda zašto da se ne zapustimo? Mame se ne zapuštaju, ali zato mnoge stvari zapostavljaju. Kao što je spavanje, vreme samo za njih same“, napisala je.

I tried to put my pre baby jeans on today, and they didn’t fit. Instead of feeling like shit, instead of googling “how…

Posted by Laura Mazz on Субота, 29. август 2020.

Laura je naglasila da nepočupane obrve i kilogram više nisu zločin i nešto za šta se treba izvinjavati.

„Zato obucite trenerke, helanke i džogerke i zapustite se! Zanemarite sva očekivanja društva. Vaša lepota leži u vama“, zaključila je.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram