„Debela si“: Ljudi prozivaju Bili Ajliš u uskoj odeći

Moda i lepota 15. okt 202013:03 > 11. maj 2021 12:11
Bili Ajliš
Foto: Tolga AKMEN / AFP / Profimedia

Bili Ajliš, tinejdžerska zvezda koja je inače poznata zagovornica preispitivanja standarda lepote i normalizacije "običnog" tela, sada se našla na meti užasnih kritika jer su paparaco fotografije otkrile "da se ugojila".

Ajliš je čak na svojim koncertima imala segment u kojem se skida, kako bi protestovala protiv posramljivanja žena zbog izgleda njihovih tela.

„Nikada niste videli moje telo, a ipak ga osuđujete, pa i mene zbog njega osuđujete“, poručila je tada.

Očigledno je Bili, poznata po tome što nosi široku „baggy“ odeću, predvidela ono što će sama osetiti na svojoj koži. Naime, nju su paparaci uhvatili u izdanju u kakvom je javnost retko kada vidi – nosila je usku odeću, koja je dodatno isticala obline njenog tela.

Postao je viralan tvit u kojem je neko napisao da ona sada ima „telo majke u tridesetima koja se opija vinom“.

Mnogi su nakon naleta mržnje prema izgledu mlade umetnice stali u njenu odbranu, podsećajući na njene reči iz snimka sa koncerta.

„Da li želite da budem manja? Slabija? Mekša? Viša? Da li bi voleli da budem tiša? Provociraju li vas moja ramena? Moje grudi? Da li sam ja samo moj stomak? Moji bokovi? Telo sa kojim sam se rodila, to nije ono što ste želeli?“, pita ona u snimku.

Pročitajte još:

U aprilu je dobitnica Gremija rekla Dazed da je počela da nosi široku odeću jer se osećala nesigurno.

„Jedini razlog zašto sam to učinila bio je zato što sam mrzela svoje telo“, rekla je.

Takođe je rekla za GK u junu da ne želi da iko procenjuje veličinu ili oblik njenog tela.

„Ali to ne znači da se jednog dana neću probuditi i odlučiti da obučem usku majicu bez rukava, što sam i ranije činila“, rekla je tada.

***

Bonus video:

Adel u bikiniju pokrenula lavinu mržnje na Instagramu