Da li biste u Sirogojno čarapama izašle u grad? Bottega kaže – nema problema!

Foto: Sergii Khandusenko / Shutterstock Editorial / Profimedia: Shutterstock

Kako se ovo nosi zimi?

Iako je sezonama unazad modna kuća Balenciaga bila ta koja je kreirala neobične komade i iste prodavala po paprenim cenama, sada je Bottega Veneta, odnosno Metju Blazi dizajnirao vunene čizme koje podsećaju na čarape, piše City magazine.

Suknja koja izleda kao da ste obukli patosnice automobila, gumene papuče sa štiklom, torba koja izgleda kao kesa iz supermarketa… sve su ovo neobične stvari na kojima stoji ime Balenciaga, a taman kad ste pomislili šta još može da se kreira u ovom smeru, Bottega je vunene čarape pretvorila u čizme.

Ovaj dizajnerski komad košta 4.100 dolara i prodaje se u bež i crvenoj boji.

A sve je počelo tako što je ove vunene čizme na svom Instagram profilu podelio Vogue France.

View this post on Instagram

A post shared by Vogue France (@voguefrance)

Ispod njihove objave možemo pronaći komentare u kojima piše kako je ove čizme nemoguće nositi zimi, ali i da su par koji ne izgleda najudobnije.

Nego, da li se i vama čini kao da ste ove čarape/čizme videli već negde? Pa, nije ni čudo, ovakve vunene čarape plele su naše bake, a one sa raznim dezenima možete naći i u Sirogojnu.

Na pijacama vunene čarape možete da kupite i za 1.000 dinara, dok cene onih malo modernijih idu i do 3.200 dinara.

I da, ove vunene čizme su najnoviji komad Bottega kolekcije, ali ako pitate Srbe, reći će vam kako ovaj brend mnogo, mnogo kasni za modom u Srbiji.