Crveno odelo kraljice Leticije je raj za umorne oči

Kraljica Leticija Foto:AGENCE / Bestimage / Profimedia

Kongres poslanika, donji dom španskog parlamenta, obeležava 90 godina otkako su žene u Španiji ostvarile pravo glasa na izborima. U sklopu obeležavanja održan je događaj na kojem je odana počast Klari Kampoamor, legendarnoj političarki, feministkinji i pravnici koja je bila pionirka borbe za ženska prava u toj zemlji.

POGLEDAJTE JOŠ:

Upravo zahvaljujući Klari Kampoamor (koja je učestvovala u izradi španskog Ustava) i njenom aktivističkom angažmanu, žene u Španiji su prvi put u istoriji dobile glasačko pravo i izjednačene su s muškarcima.

Jedna od dvorana u zgradi španskog Parlamenta nosi njeno ime i u njoj se nalaze njene lične stvari, poput radnog stola i raznih dokumenata koji su donirani Parlamentu.

Ovom događaju prisustvovala je i kraljica Leticija, koja je privlačila pažnju u predivnom crvenom odelu Roberta Torete.

Leticija je odavno svesna velike moći upečatljivih boja, pa tako nema problema s nošenjem efektnih i jarkih nijansi koje se ističu u gomili.

Kraljica Leticija Foto:Jimmy Olsen/MPI / Capital pictures / Profimedia

Crveno od glave do pete bila je formula samouverene kraljice za ovu priliku– uz odelo je odabrala i crvene štikle i torbicu u istoj boji.

Ovakva kombinacija jednostavno nije mogla da prođe neprimećeno i kraljica je tim izdanjem opet osigurala poziciju u samom centru pažnje.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram