Cipele koje su muškarcima neprivlačne uskoro ćemo viđati na svakoj drugoj ženi

baletanke
Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Mnogima se neće svideti, a već vladaju modnim prestonicama.

Iako su poslednjih godina pomalo zapostavljene na modnoj sceni zbog velike popularnosti cipela poput mokasinki ili oksfordica, protekla godina je nagovestila veliki povratak baletanki na radar brendova i brojnih zaljubljenika u modu.

baletanke
Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Ove godine se vraća uobičajena varijanta baletanki sa zaobljenim gornjim delom ukrašenim mašnom ili špicom, a tu su i neodoljive varijante od satena i s kaišićem na zglobu, koje tradicionalno čine balerininu uniformu.

Kao i na početku milenijuma, baletanke s potpisom brenda Miu Miu ponovo su poznate po tome što su najpoželjnije, o čemu svedoče street style scene iz svetskih modnih prestonica.

Pored satenskih lepotica Miu Miu, ističu se minimalistički modeli The Row-a, a bez obzira na trendove, Chanelove prepoznatljive baletanke već dugi niz godina predstavljaju must have model u modnom svetu.

U skladu s ‘balletcore’ trendom, posebno popularnim na TikTok-u, modeli inspirisani verzijama za klasični ples po kojima su i dobili ime će, po svemu sudeći, uživati u velikoj popularnosti ove sezone, piše Story.hr.

#related-news_0

Osim dizajnerskih brendova, to su kroz aktuelnu ponudu nagovestili i omiljeni high street brendovi poput španskog Manga i Zare, koji su potvrdili i to da ćemo u prolećnim mesecima sigurno svuda viđati baletanke.

Baršun, koža, saten i neopren samo su neki od materijala koji ulepšavaju modele baletanki s high street potpisom s ukrasnim detaljima poput svetlucavih mašnica, konca i elegantnog metalik cvetića.

BONUS VIDEO: Tri kombinacije iz vintidž šopa gde sam našla Versace haljinu za 3.000

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram