Četiri načina na napravite lokne bez fena ili figara

Lokne se mogu lako napraviti Foto:Shutterstock

Ako nemate prirodne lokne, verovatno posežete za fenom ili figarom kada želite da ih napravite. Međutim, kako znamo da toplota šteti kosi, postoje jednako efektivni a zdraviji načini da imate kovrdže.

Evo na kojih pet načina možete da napravite lokne.

Pojas od bade mantila

Za ovu tehniku ne morate ništa da kupite – sve što vam treba su šnala, gumice za kosu i pojas od bade mantila.

Stavite pojas preko glave od uva do uva i pričvrstite na vrhu šnalom. Uzmite pramen kose s vrha i obmotajte ga oko pojasa. Nastavite da je omotavate, podižući svaki put više kose, kao da pravite pletenicu.

Nakon što se sva kosa na jednoj strani omota oko pojasa, pričvrstite je na dnu gumicom. Zatim savijte kosu omotanu oko pojasa u punđu i učvrstite gumicom. Ponovite ovaj postupak i sa druge strane. Naprskajte kosu nekim sprejom za lokne i nakon noćnog sna dobićete lepe uvojke.

Vikleri u obliku spirale

Započnite sa vlažnom kosom i nanesite sredstvo za oblikovanje po želji za bolju postojanost lokni. Očetkajte kosu i podelite je, a onda namotavajte pramen po pramen na viklere. Njih ćete naći u domaćim drogerijama.

Talasasti vikleri

Ovi vikleri rade na istom principu kao i spiralni, samo što stvaraju talasastu kosu umesto lokni. Sa njima možete da postignete izgled kose kao da ste upravo došli s plaže. Takođe ih je moguće kupiti u Srbiji.

Klasični vikleri

Naše majke i bake su ih koristile, pa zašto ne bismo i mi? Kosa ide pramen po pramen oko viklera i učvršćena je ukosnicama.

***

Bonus video:Kako do pozitivnih misli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram