Boja kose koja će biti najveći trend proleća

pramenovi
Foto: IPA/Mimmo Carriero / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Idealna nijansa ako biste lepu promenu.

Polako, ali sigurno opraštamo se od zime. Doduše, ujutru nas još muče minusi, ali popodnevno sunce nagoveštava da je proleće iza ugla. A s prolećem obično dolazi i želja za promenom, za nečim novim… Ovo godišnje doba vezujemo uz nove početke i buđenje iz zimskog sna. Novi početak tako može biti i nova boja kose, a jedna od najlepših nijansi koje će biti hit narednih meseci je boja karamele, piše journal.hr.

Radi se o boji koja se smestila na raskrsnici plave, smeđe i crvenkaste kose. Ona je topla, gotovo zlatna, a možete je staviti samo na vrhove kose ili uraditi balejaž, pa će vam kosa izgledati kao da je okupana suncem.

Pramenovi boje karamele idealni su ako ste brineta i želite promenu koja će biti vidljiva, ali neće biti drastična. Ako se bojite da ćete prečesto morati da idete frizeru, tražite da boja bude tamnija pri korenu kose, to će posete frizeru prorediti.

Pramenovi boje karamele mogu se prilagoditi svakoj boji kose

Boja karamele lakše se održava od one klasične svetloplave nijanse. Osim toga, ona će i manje oštetiti kosu, a ako je, recimo, stavljate samo na vrhove, pobrinite se da su oni dobro hidrirani. Ako želite da svojoj frizuri dodate dimenziju i dinamičnost, boji karamele dodajte i druge nijanse plave, poput, recimo, boje meda. Takođe, možete dodati i nekoliko svetlijih pramenova.

Ako ste odvažniji, birajte i takvu frizuru. Ne morate da uradite pramenove po celoj kosi, boju karamele stavite samo na dva pramena kraj lica ili samo na donji deo kose. To će vam dati posebno efektan izgled, pogotovo kada uvijete kosu ili vežete rep.

Ako ste među onima koji prirodno imaju crvenu kosu, boja karamele izvrstan je izbor i za vas. Izgledaće kao da vam je kosa posvetlela na suncu. Vaša vatrena nijansa biće prošarana pramenovima u boji karamele i izgledaće famozno. Takođe možete birati svetliju i tamniju nijansu karamele, zavisno od vaše boje kose. Ova nijansa je hit i zato što je možete uklopiti s pepeljasto plavom, a i s njom ćete stalno imati osećaj kao da ste se taman vratili s plaže.

BONUS VIDEO: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram