Beograđanke unakažene u salonu lepote: Kao žrtve požara smo

Moda i lepota 03. mar 202120:49 > 11. maj 2021 12:09
Foto: Instagram

Zastrašujuće fotografije unakaženih žena u Srbiji kruže društvenim mrežama. Sve one su posle takozvanih brazilskih estetskih zahvata dobile strašne kraste, opekotine i ožiljke koji ne prolaze. Jedna od njih za portal Nova.rs priča da su doživele toliki pakao da sada pravdu traže na sudu.

„Kad su nas lekari posle svega videli, kazali su nam da su opekotine kao posle požara“, počinje priču Beograđanka koja je imala veliku nesreću sa laserskim smanjivanjem nosa. Ona je sa još četiri žene koje su prošle isto napravila Instagram stranicu na kojoj objavljuju fotografije unakažene izgorele kože sa krastama, a sve kako bi upozorile druge.

„Sve mi smo za Olgicu Markanović saznale preko Instagrama gde je ona objavljivala snimke zahvata, ali i preko jedne naše popularne pevačke zvezde koja ju je reklamirala na društvenim mrežama. Takođe, videle smo da je Olgica pre dve godine proglašena za preduzetnicu godine. Videle smo i snimke žena koje su pričale da su zadovoljne posle njenih tretmana, ali nijedna od nas tada nije obratila pažnju na to da su snimci zamagljeni i da su korišćeni filteri“, seća se ova nesrećna žena kako je sve počelo protekle jeseni.

brazilska ožiljci
Foto: Instagram

Međutim, ispostavilo se, kako kaže, da su te navodne preporuke – sasvim pogrešne. Umesto da radi lasersko smanjivanje nosa kao što je objašnjavala na Instagramu, Olgica Markanović je, kako kaže naša sagovornica, radila tretman plazma penom.

brazilska ožiljci
Foto: Instagram

Pročitajte još:

„Problem je što prema zakonu u Srbiji taj zahvat može da radi samo lekar ili medicinsko osoblje, i to u specijalizovanoj ustanovi. Mi smo tek posle saznale da ona uopšte nije lekar, kako se predstavljala. Problem je i što je ona obučavala druge da rade taj ‘tretman'“.

Ova Beograđanka kaže i da se tretman plazma penom radi na par milimetara razmaka i da mora da ga radi stručnjak, baš da ne bilo neželjenih posledica.

„Ne skida se ceo epiderm, ne skidaju se četiri sloja kože kao što je ona svima nama radila. Dakle, ja sam otišla na lasersko smanjivanje nosa i platila tretman oko 1.700 evra. Cena tretmana kod nje je inače okvirno 1.000-2.000 evra. A dobila sam sprženo lice, ožiljke koji će mi ostati.“

Ožiljci do kraja života

Priča da je već tokom samog tretmana bilo jasno da nešto nije u redu, ali ona nije bila sasvim svesna toga.

brazilska ožiljci
Foto: Instagram

„Bolelo je kao đavo, a oporavak je bio još gori. I dan-danas se oporavljam jer taj atrofirani ožiljak i dalje boli. A odmah nakon tretmana, kad su spale kraste, videla sam da su ostali ožiljci. Na sve to, ona je kazala da treba da dođem na korekciju. I nakon te korekcije, kad su spale kraste za 15 dana, ožiljak je bio još veći. Nakon toga sam se obratila advokatu i sudskom veštaku. I on i dermatolog su rekli za mene i druge žene da smo prošle kao kroz požar. Ona nam je trajno uništila epiderm toliko da ćemo biti sklone kanceru jer naša koža na tom delu više nema zaštiti sloj. Ti ožiljci će nam biti vidljivi do kraja života i mogu da se saniraju samo 70 odsto.“

brazilska ožiljci
Foto: Instagram

„Sve nas je više i odlučile smo da uradimo nešto. Čule smo da ona ima jaku zaleđinu, ali nastavljamo borbu, mada nam je pretila da je ne tužimo, što porukama, što pozivima. Žene treba da znaju da ne veruju preporukama sa društvenih mreža, posebno sa Instagrama. Takođe, ja sam prethodno videla bar 20 žena koje su operisali plastični hirurzi i to ni na šta ne liči. Zato neka ne rade nikakav estetski zahvat, ni hirurški ni nehirurški, dok svojim očima ne vide makar pet zadovoljnih mušterija.“

brazilska ožiljci
Foto: Instagram

*

brazilska ožiljci
Foto: Instagram

Negiranje optužbi

Nakon ovih navoda pitali smo Olgicu Markanović šta kaže na optužbe.

„Ovih dana trpimo sajber nasilje od dotičnih osoba koje su čupale i odvaljivale sebi rane. Njih je šest, a sve ostale su konstruirane priče. Naši zahvati nemaju opasne posledice, mi imamo divna iskustva i svi koji poštuju proces oporavka, tokom kog postoji neki vid rane, svaki vid degradacije nečeg divnog će biti predočen nadležnim službama, pošto se vodi antikampanja bez argumentovanih i izmišljenih i konstruiranih reči našeg lika i dela. Verujemo u naše institucije, i Republike Srpske i Republike Srbije, da se ovakvim ljudima stane na kraj da bi ljudi saznali pravu istinu koju ćemo i objaviti nakon svega. Ne želimo da pridajemo pažnju dotičnoj osobi koja želi da nas ucenjuje, šalje pretnje, uznemirava normalne ljude tokom procesa i širu javnost“, navela je Olgica Markanović u svom odgovoru.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram