Ako ti u poslednje vreme govore da izgledaš umorno – postoji rešenje

Foto: Shutterstock

Podočnjaci na prvu loptu otkrivaju kako si.

Podočnjaci su prava noćna mora i čini se da je lakše rešiti se bora nego tih tamnih linija ispod očiju. Make-up tu uvek pomaže, ali ponekad ni onaj omiljeni korektor nije dovoljan.

Ipak, postoji par koraka koje možete preduzeti pre kako bi izgledale što svežije i odmornije.

Roler od žada i krema za područje oko očiju

O rolerima od žada dosta se piše, a u kombinaciji s kremom za područje oko očiju oni su dobitna kombinacija. Držite ih u frižideru i uveče i ujutru stavite kremu na područje ispod očiju i masirajte hladnim valjkom. Njime možete tretirati i druge delove lice koji su vam otekli i naduveni.

Maska za područje ispod očiju

Ove male maske namenjene su upravo podočnjacima. Hlade, umiruju, hrane i zatežu kožu te posvetljuju tamne podočnjake.

Kesice čaja

Kesice zelenog ili crnog čaja koje ste već iskoristili za čaj, stavite u frižider, a kad se ohlade stavite ih na oči i držite od pet do deset minuta. Kofein u njima djelovaće na podočnjake i umiriće otok.

Svež krastavac

Svež krastavac je poznati prirodni ‘lek’ za podočnjake. Kriške krastavca stavite na oči i držite deset minuta. One će ih ohladiti, smiriti, smanjiti otečenost i tamne krugove.

Hladna kašičica

I ovo je još jedna stara metoda koja deluje, a koju primenjuju i zvezde poput Margo Robi. Držite dve čiste kašičice u frižideru, a ujutru ih prislonite na oči na svega nekoliko minuta. I tako ćete smanjiti otečenost i probuditi oči, piše Elle hr.

***

Bonus video: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram