Fazoni koje možeš da prekopiraš od poznatih žena za matursku frizuru

Frizura
Foto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

Pet varijanti koje se lako prave.

Bliže se mature, pa posle izbora haljina i cipela najveća pažnja se posvećuje frizuri i šminki.

Ako ne želite da idete kod frizera nego bi radije htele da budete same svoji majstori, spremile smo vam listu od 5 frizura koje lako možete da napravite same kod kuće, a neće vam biti potrebno neko preterano frizersko znanje za taj poduhvat jer su frizure dosta lake.

Frizura „mokra kosa“

Ovu frizuru je najviše proslavila Kim Kardašijan koju smo često mogli da vidimo sa mokrom kosom zalizanom na nazad ili puštenom da joj opušteno pada preko ramena, a setile smo se i Zendajinog izgleda u beloj haljini sa nedelje mode u Parizu.

foto: GAMR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Frizuru možete lako da postignete tako što ćete začešljati kosu na nazad i zalizati je gelom, laka je za pravljenje i održavanje, a uz efektnu šminku sigurne smo da će vam stajati celo veče netaknuta.

foto: Splash News / Splash / Profimedia

Visoki konjski rep

Svi znamo ovu frizuru zbog Ariane Grande i njenog čuvenog konjskog repa, ali ako vam zafali inspiracije ova klasična frizura je uvek pun pogodak za događaj kao što je proslava mature.

Elegantan i zauvek popularan, uklopiće se u bilo šta što namerite da obučete, a dobro je što celo veče nećete morati da mislite na to kako vam izgleda frizura, jer rep uvek stoji savršeno i ne pomera se.

Ako vam je dosadan običan konjski rep, uvek možete da kombinujete i da napravite neku od varijacija na osnovnu frizuru.

*

Talasasti bob

Ako želite da se osmelite i da se za maturu ošišate, a i ako već imate ovu frizuru, talasasti bob je uvek u modi i nikako ne možete da pogrešite sa njim.

Potrebno je da samo malo budete veštiji sa peglom za kosu i očas posla ćete imati vrhunsku frizuru.

Niska punđa

Ovo je takođe jedna od frizura koje vrlo lako možete da napravite same kod kuće, samo je posle dobro učvrstite lakom za kosu kako ni jedna dlaka ne bi nigde pobegla.

Frizura je još poznata i kao španska punđa, nosi se sa jedne strane vrata, dosta nisko, a ako želite da malo začinite svoju punđu pogledajte ovaj video pa se možda odlučite i na nešto ovako.

Jednostavno isfenirana kosa

Možda nekad nema bolje frizure od ove kultne frizure.

Za nju vam je potreban samo fen za kosu i velika četka za feniranje, izvežbajte se par puta pre maturske večeri i videćete da vam ide lako od ruke, a dobro isfenirana kosa je pun pogodak za svaku devojku, i sa njom nekako nema greške.

***

Bonus video: Pravilno feniranje 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram