Fore koje možeš da iskopiraš s Met Gale i – izdominiraš na maturskoj večeri

Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Možda je crveni tepih Met Gale suviše ekstravagantan za matursko veče u Srbiji, ali to ne znači da ne možete da pokupite neke fore i svoj stajling učinite upečatljivijim.

Kim Kardašijan – retro je kul

Foto: DNPhotography/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kim Kardašijan je i ovog puta bila zvezda Met Gale, ali ne zbog nekog uvrnutog modnog eksperimenta, već upravo suprotno – nosila je legendarnu haljinu Merilin Monro, u kojoj je glumica pevala „Srećan rođendan“ predsedniku Kenediju. Naravno, tek nekoliko haljina na svetu ima takav kultni status, međutim, možda vas ovaj stajling inspiriše da potražite „blago“ u ormanu vaše mame ili bake.

Kara Delevinj – moćan komad nakita

Foto: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

O stajlingu popularne manekenke Kari Delevinj piše se zbog zlatnih grudi, međutim lekcija koju je ona servirala ovom prilikom je da i u običnim pantalonama svi pogledi mogu da budu uprti u vas ako ste hrabri s upadljivim nakitom. Ukoliko za matursko veče birate jednostavnost, malu crnu haljinu ili odelo, dodajte neku efektnu ogrlicu, na primer.

Naomi Kembel – kristali za lice

Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Kreacija koju je nosila „Crna pantera“ možda nije ostavila naročit utisak na crvenom tepihu Met Gale, ali njeno lice je blistalo – i bukvalno. Kristalčići, biseri, cirkoni, zvezdice i druge svetlucave nalepnice za lice, kojima ćete upotpuniti vaš večernji mejkap, mogle bi da vas učine pravom zvezdom maturske večeri.

Điđi Hadid – jedna boja za moćan utisak

Foto: Doug Peters / PA Images / Profimedia

Điđi je možda na meti modnih stručnjaka jer je „obukla jorgan“, ali kad pogledate – i u „jorganu“ izgleda moćno. Najviše zahvaljujući boji koju je izabrala – a vaša alternativa mogu biti i kraljevska plava ili smaragdno zelena. Monohromatski autfit stari je trik koji izdužuje figuru, a atraktivna plavuša pokazala nam je kako dobro može da izgleda kad se mešaju materijali i stilovi.

Kajli Džener – Spoj nespojivog

Foto: DPRF / StarMax / Profimedia

Kajli Džener je crvenim tepihom prošetala bukvalno u venčanici, koju je uklopila s obrnutom bejzbol kapom i mrežastim velom. Nije sjajno prošla kod modne kritike, ali spoj nespojivog – to je ono što se traži. Potrudite se da svojoj maturskoj haljini dodate neki neočekivani detalj, nešto „samo vaše“ – osim što ćete izbeći da se utopite u moru sličnih kreacija, bolje ćete se i osećati.

Vini Harlou – ukrasi za kosu

Foto: Avalon / Avalon / Profimedia

Šeširi nisu baš omiljeni modni detalj na maturskim večerima, ali – da li biste razmislili o nekom atraktivnom ukrasu za kosu? Mnoge zvanice Met Gale nosile su neobične detalje u kosi – od perja i leptirića do metalnih skalamerija. Možda je baš neki takav detalj za kosu ono što vam treba da ostavite utisak, naravno ne morate da idete baš do modne egzibicije manekenke Vini Harlou.

***

Bonus video: Modni promašaju na Met Gali

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram