A nije crna: Boja maskare koja najlepše pristaje vašim očima

Moda i lepota 21. jul 202120:12 > 22. jul 2021 16:23
Foto: Shutterstock

Crna maskara paše uz svaku boju očiju, a maskare u drugim bojama dobro je birati prema boji očiju. Trik je u tome da se stvori dobar kontrast kako bi i oči i trepavice došle do potpunog izražaja.

Crna maskara neizostavna je u kozmetičkim torbicama, ali i maskare u drugim bojama mogu savršeno naglasiti trepavice i dati očaravajući pogled, piše zadovoljna.hr.

Tako će zelenim očima najlepše laskati ljubičasta maskara jer te se te dve boje nalaze jedna nasuprot druge u spektru boja.

Kombinacija zelene maskare i smeđih ili kestenjastih očiju naglasiće prirodne zemljane tonove zelene u toj boji očiju. Pozlaćeno žuta boja maskare sigurno je daleko od klasike i možda vam se čini previše smela da biste je koristili, ali njena svetlucava formula daće smeđim očima dodatan sjaj. Maskara u bogatoj boji šljive takođe je najbolja za naglašavanje topline smeđih očiju i stvaranje iluzije većih i bistrijih očiju.

Foto: Shutterstock

Možda se čini da je tirkizna preblizu plavoj da stvori utisak, ali nekoliko nanosa te odvažne boje predivno će naglasiti plave oči. Ružičasta maskara daće pak neodoljivu toplinu plavim očima.

Tamnoplava maskara istaknuće očaravajuće hladne plave tonove u sivim očima.

BONUS VIDEO: Trikovi i saveti za šminkanje tokom vrućina