6 trikova koji usporavaju starenje šaka

Moda i lepota 01. sep 202116:59 > 17:02
Šake
Šake u vodi, Foto: - / PhotoAlto / Profimedia

Toliko vremena provodimo negujući lice, kosu, kožu, a mislimo li i na šake? Da li i šake zaslužuju da im podjednako posvetimo pažnju?

Mislimo da da. Ipak, one su delikatne, i prve staračke pege se uglavnom pokažu na šakama. Znate li ono: lice se može zategnuti, ali ostalo…

Zato smo vam pripremili nekoliko saveta kako da negujete svoje šake.

Koristite kremu za sunčanje

Kako nas stalno upozoravaju o štetnosti UV zraka, nije loša ideja da kremu sa zaštitnim faktorom sa lica prenesete malo i na šake.

Nosite rukavice tokom vožnje

Jeste li primetili kako kada direktno sunce udara u staklo od automobila, vaše šake na volanu su na prvoj liniji fronta? I mi smo. Zato, nije loša ideja nositi bele pamučne rukavice dok vozite. Zamislite kakvu šteštu sunce čini vašem licu, zar mislite da su one pošteđene?

Hidratacija

Hidratacija, hidratacija, hidratacija. Nećemo prestati to da ponavljamo. Pijte svoju dnevnu dozu vodu, ali koristite i moiusturajzer. Koristite i serume za nokte i zanoktice (posebno one koji sadrže hijaluronsku kiselinu) i naravno, nanosite kremu nekoliko puta u toku dana. I uvek, uvek pre spavanja.

Maska za šake

Da, dobro ste pročitali. U svakoj drogeriji sigurno ćete naći maske za hidrataciju šaka. Stavite jednu kada legnete u krevet i navucite pamučne čarapice preko šaka. prethodno si spremite omiljenu seriju za gledanje i uživajte tako 20-30 minuta.

Lagani piling

Kako je piling dobar i za lice i telo, dobar je i za šake. jednostavno kada kupite piling kremu, ili je napravite sami – nanesite je i na šake. Istrljajte lagano, isperite i namažite ruke kremom nakon.

Briga o noktima

Ne zanemarujte nokte i zanoktice. Hidrirajte, secite, oblikujte i čistite. Jedan savet: što su duži nokti, duže izgledaju i prsti, a samim tim i šake. Jeste iluzija – ali prilično dobra!

***
Bonus video: Šminkanje po vrućini

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram